Jonkun oli pudottava – Kazakstan lähetti Puolan IB-divisioonaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kazakstan suhutti kylmää hilettä puolalaisten silmille.
Kuva © Olli Tiihonen
Budapestin IA-divisioonan MM-turnaus on ollut tasainen ja sarjatasoon nähden kovatasoinen. Yksi joukkueista joutui väistämättä putoamaan alempaan divisioonaan ja tällä kertaa oli Puolan vuoro pudota Kazakstanin passittaessa Puolan sarjaporrasta alemmas 6–1-tuloksella.

Kolmen avainpelaajan jääminen pois Puolan kisajoukkueesta näytti koituvan maan kohtaloksi. Pelaajarinki maajoukkueessa ei ole kovinkaan laaja, joten menetykset tuntuvat tavanomaista kovemmilta. Putoamisestaan huolimatta Puolalla oli kaikki mahdollisuudet menestyä turnauksessa.

Joukkue kaatoi toisessa ottelussaan Slovenian ja taisteli tasapäin voitosta Italiaa, Iso-Britanniaa ja Unkaria vastaan. Viimeisessä ottelussa joukkue oli pakkovoiton edessä Kazakstanista.

Ottelu olisi pitänyt voittaa kolmella pisteellä, joka sekään ei välttämättä olisi pelastanut sarjapaikkaa, sillä sarjapaikan uusimiseksi apuja olisi tarvittu muilta joukkueilta.

Ottelun voittanut Kazakstan saa jännittää vielä päivän viimeisiä pelejä. Maa nousee MM-kisoihin, mikäli päivän muut kaksi peliä menevät sopivasti ristiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle