Jonathan Cheechoolle hattutemppu, Scott Nichol loukkaantui

Yön NHL-kierroksella pelattiin kuusi ottelua. Dramatiikkaa tarjoili ottelu Dallasin ja Nashvillen välillä, kun Predators-hyökkääjä Scott Nichol loukkaantui ja oli pitkään jäällä liikkumattomana. Kalifornian lämmössä Jonathan Cheechoo innostui latomaan hattutempun, ja Sharks otti ottelusta tärkeän voiton. New Yorkissa tolpat olivat Henrik Lunqvistin parhaat kaverit.

NY Rangers - Pittsburgh 3-1

New Yorkissa aloitettiin kotijoukkueen tahtiin, kun Steve Rucchin pääsi Sidney Crosbyn harhasyötön seurauksena alivoimalla karkumatkalle, ja ujutti kiekon tyylikkäästi ohi Pittsburgh-vahti Marc-Andre Fleuryn. Avauserän loppuhetkillä Penguins nousi tasoihin Mark Recchin osumalla.

Toisen erän puolivälissä kotijoukkueen Michal Rozsival onnistui ylivoimalla. Kolmannessa erässä isäntien Petr Sykora rusikoi kiekon ylivoimalla reboundista sisään, ja sinetöi loppunumeroiksi 3-1

Pittsburghillakin oli ottelussa paikkansa, mutta Rangers-vahti Henrik Lundqvistilla oli tuuritkin mukana. Tolpat pelastivat ruotsalaisveskarin useaan otteeseen.

- En ole vielä kiittänyt tolppia, mutta aion tehdä sen, kun menen nukkumaan, sanaili Lundqvist.

Yön ottelu oli Rangersin Michael Nylanderille uran 700:s NHL:ssä.

Ville Nieminen, Nyr, 0+0, +1, 9:33

Jani Rita, Pit, 0+0, +/- 0, 3 laukausta, 13:06

Henrik Zetterberg vei Detroitin voittoon

Detroit - St. Louis 3-2

Joe Louis Arenalla aloitettiin Bluesin tahtiin. Avauserässä vierasjoukkue siirtyi 0-2-johtoon, kun Lee Stempniak ja Keith Tkachuk onnistuivat maalinteossa. Toisessa erässä kotijoukkue kavensi, kun ruotsalainen Mikael Samuelsson maalasi.

Päätöserässä Red Wings punnersi rinnalle, kun Brendan Shanahan viritti kovan ja tarkan laukauksen kohti Blues-maalia, ja maalivahti Curtis Sanford oli voimaton. Viisi minuuttia ennen loppusummeria St. Louis järjesti parikin maalintekopaikkaa, mutta Manny Legace Detroit maalilla venyi mahtipelastuksiin.

Tästä kului vain hetki, ja toisessa päässä helähti. Andreas Lilja pääsi puolittaiseen läpiajoon, jonka Sanford torjui, mutta kärppänä paikalla oli ruotsalaistähti Henrik Zetterberg, joka löi kiekon verkon perukoille reboundista. St. Louis ei enää onnistunut peliä tasoittamaan, ja kotijoukkue nappasi pistepotin.

Devils nujersi Senatorsin

New Jersey - Ottawa 5-3

Devils aloitti vahvasti Ottawaa vastaan. Alle kahden minuutin pelin jälkeen rookie-hyökkääjä Zach Parise iski 1-0-osuman. Vajaan 15 minuutin kohdalla Grant Marshall siirsi kotijoukkueen 2-0-johtoon. Tästä vajaa minuutti, ja Jamie Langenbrunner vei kotijoukkueen jo 3-0-johtoon. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin maalirikkaan erän viimeinen osuma, kun Senatorsin Antoine Vermette kavensi tilanteeksi 3-1.

Toisessa erässä Ottawa nousi jo maalin päähän, kun Dany Heatley maalasi. Erän lopulla Sergei Brylin siirsi ylivoimalla Devilsin jälleen kahden maalin päähän. Päätöerässä Erik Rasmussen katkaisi osumallaan Senatorsin selkärangan, eikä Patrick Eavesin tekemä 5-3-kavennusosuma enää vierailijoita auttanut.

- Hetkittäin pelaamme todella hyvin, mutta välillä taas menee vaihto tai pari, että olemme huonoja. Kymmenen maalia omiin kahdessa matsissa, puolustuspelimme ei ole sillä tasolla, millä sen pitäisi olla, harmitteli Senatorsin Dany Heatley.

Dallas voitti, Scott Nichol loukkaantui

Dallas - Nashville 2-1

Dallasissa avauserä oli maaliton. Toisen erän alussa Philippe Boucher iski kiekon reppuun, ja siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Erän puolivälissä Bill Guerin tarjoili maukkaan paikan Brenden Morrowille, ja tämä ei erehtynyt, Dallas 2-0-johtoon.

Päätöerässä Martin Erat kavensi Yanic Perreaultin syötöstä. Tasoitusmaalia vierasjoukkue ei kuitenkaan koskaan saanut aikaiseksi, joten pisteet jäivät Dallasiin.

Nashville-sentteri Scott Nicholin peli päättyi ikävästi. Nichol ja Dallas-pakki Trevor Daley tavoittelivat kiekkoa, kun Nichol menetti tasapainonsa, ja liukui pää edellä laitaan. Nichol oli useita minuutteja liikkumatta, ennenkuin mies kuljetettiin paareilla pois kaukalosta, ja samantien paikalliseen sairaalaan.

Nichol oli Nashville toimihenkilöiden tietojen mukaan tajuissaan, ja pystyi liikuttamaan raajojaan. Mies vietti yönsä sairaalassa tarkkailtavana. Trevor Daley sai tapauksesta rangaistuksen laitataklauksesta. Nashvillen Barry Trotz ei kuitenkaan syytellyt Daleyä tapauksesta.

Calgary - Columbus 1-2 rl

Calgaryssa kotijoukkue aloitti maalinteon, osumasta vastasi Jarome Iginla. Toisessa erässä Blue Jacketsin Nikolai Zherdev tasoitti ylivoimalla. Normaalin peliajan puitteissa ei lisäosumia nähty, ja kun jatkoaikakaan ei osumia tuottanut, oli edessä rangaistuslaukauskisa.

Rankkareita hallitsi Columbus. Maalivahti Marc Denis pysätti niin Tony Amonten kuin Jarome Iginlankin yritykset. Blue Jacketsilta puolestaan onnistuivat molemmat laukojat, Jaroslav Balastik ja Rick Nash.

- Olen rl-kisojen suuri fani tällä hetkellä. Olen voittanut molemmat kisani, ja pysäyttänyt kaikki viisi laukausta. Oli upeaa saada vastaansa yksi NHL:n parhaista pelaajista, Jarome Iginla, kertaili Columbuksen sankari Marc Denis.

Columbus-pakki Bryan Berard joutui jättämään ottelun väliin vanhan selkävamman takia.

Miikka Kiprusoff, Cgy, 19/20 torjuntaa

Jonathan Cheechoo kuritti ankkalaumaa

Anaheim - San Jose

Arrowhead Pondilla maalinteon aloitti Ducks, ja suomalaistähti Teemu Selänne, jonka ylivoimaosuma siirsi Anaheimin 1-0-johtoon. Avauserässä Sharks nousi tasoihin, kun Jonathan Cheechoo yllätti Ducks-maalia vartioineen Ilja Bryzgalovin helpon oloisesti.

Toisen erän alussa Anaheim siirtyi 2-1-johtoon, kun Andy McDonald rusikoi kiekon sisään ylivoimalla, sekavan tilanteen päätteeksi. Pari minuuttia myöhemmin iski jälleen Cheechoo, tilanteeksi 2-2.

Päätöerässä nähtiin runsaasti maaleja. Ensin Mark Smith siirsi San Josen 2-3-johtoon ylivoimaosumallaan. Vain hetkeä myöhemmin pirteässä vireessä oleva Chris Kunitz nosti Anaheimin jälleen rinnalle, tilanteeksi 3-3. Tom Preissingin ylivoimaosuma vei jälleen Sharksin johtoon, kun peliä oli jäljellä vajaat 8 minuuttia.

Jonathan Cheechoolle ilta oli mitä mainioin. Laituri viimeisteli hattutempun, ja siirsi Sharksin jo 3-5-johtoon. Järkälämäinen Ducks-hyökkääjä Dustin Penner nosti kotijoukkueen vielä maalin päähän, kun peliä oli jäljellä alle puoli minuuttia. Ducks ei kuitenkaan enää noussut, vaan Nils Ekman upotti kiekon kaukolaukauksella tyhjään maaliin, vain sekuntia ennen loppusummeria.

- Tämä oli meille suuri voitto. Kaikki voitot ovat nyt tärkeitä, kun yritämme nousta playoff-taistoon. Tärkeimpiä ovat pelit yläpuolellamme olevia joukkueita vastaan, Sharks-sankari Jonathan Cheechoo kommentoi pelin jälkeen.

Teemu Selänne, Ana, 1+0, +1, 4 laukausta, 20:29