Jokipojille vanhoja jatkajia ja uusia nimiä - Friman siirtyy Vantaalta Pohjois-Karjalaan

MESTIS / Uutinen
Friman pelasi tehokkaan kauden Vantaalla.
Kuva © Timo Savela
Jokipojat julkisti tulevan kauden joukkueensa rungon keskiviikkona. Mukana on useita jatkajia, mutta mukaan mahtui myös kolme uutta nimeä.

Maalivahtiosastolleen joensuulaisryhmä kiinnitti nuoret Juho Ratilaisen ja Arttu Ruotsalaisen. Ratilainen pelasi viime kaudella vahvasti Jokipoikien A-nuorten maalilla ja torjui myös kolmessa Mestis-ottelussa. 16-vuotias Ruotsalainen pelaa puolestaan tulevalla kaudella lähtökohtaisesti seuran A- ja B-nuorissa.

Puolustukseen Jokipojat sai kolme jatkajaa, kun Antti Helanto, Jere Niemelä ja Santeri Arousva kirjoittivat nimensä jatkosopimuksiin. Arousva tehtaili viime kaudella joensuulaisryhmässä 41 ottelussa tehot 4+7. Niemelä jäi hieman pienemmälle vastuulle ja pelasi 24 ottelua. Helanto puolestaan saapui joukkueeseen kesken kauden koeajalle ja sai sopimuksen sitä kautta.

Hyökkäykseen uusia pelureita ja vanhoja tuttuja

Hyökkäyskalustoonsa joensuulaisjoukkue sai kolme aivan uutta nimeä, kun Nico Friman, Lauri Huhdanpää ja Oskari Lehtinen siirtyvät joukkueeseen. Lisäksi viime kaudella Suomi-sarjan Kiekkokoplassa pelannut Jokipoikien kasvatti Lauri Hukkanen hakee paikkaa joukkueesta koeajalla.

− Hyvillä mielin tullaan, joukkueen tulostaso oli viime kaudella erittäin vahva ensimmäiseksi Mestis-kaudeksi. Sen osalta näyttää hyvältä, kertoi Lehtinen.

− Pyrin tuomaan omalta osaltani joukkueeseen reipasta taklauspeliä sekä kovia laukauksia. Vahvuuteni ovat maalinteossa, ja niitä yritän ensi kaudellakin saada aikaan mahdollisimman paljon.

Friman kiekkoili viime kaudella Kiekko-Vantaassa ja iski siellä tehot 14+15. Turkulaislähtöinen Lehtinen aloitti kautensa Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta siirtyi loppukaudeksi TUTOon ja viimeisteli siellä kuudessa ottelussa yhden maalin. Huhdanpää siirtyy Joensuuhun puolestaan Tapparan A-nuorista, jossa hän nakutti 50 ottelussa tehot 11+31.

− Viime kausi meni omalta osaltani jopa yllättävän hyvin, kun kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen vuosi miesten peleissä. On kiva tulla perinteikkääseen seuraan. Yritän tuoda joukkueeseen vahvaa hyökkäyspään peliä, hyvää luistelua ja paljon maaleja, Friman kommentoi.

Jatkosopimukset hyökkääjistä tekivät Jesse Paukku, Teemu Holttinen, Teemu Nissinen, Joonas Larinmaa, Kasimir Puruskainen ja Ville Halonen

Viime kaudella joukkuetta edustanut keskushyökkääjä Juuso Kaijomaa ei puolestaan jatka joukkueessa. Hän siirtyy jääkiekon ulkopuolisten syiden vuoksi Etelä-Suomeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle