Jokipojille uusia vahvistuksia ja vanhoja jatkajia - Raitanen matkaa Joensuuhun

MESTIS / Uutinen
Raitanen vaihtaa lohipaidan ärjypaitaan.
Jokipojat julkaisi tiistaina seitsemän pelaajasopimusta. Joensuulaisryhmään neljän jatkosopimuksen lisäksi uutena nimenä liittyi muun muassa Kiekko-Vantaata edustanut Lassi Raitanen.

Lassi Raitasen lisäksi uusina miehinä Jokipoikiin liittyivät puolustaja Jani Ollitervo sekä hyökkääjä Jimi Aavikko

Raitanen kiekkoili kaksi edelliskautta Kiekko-Vantaan riveissä. Mestis-hopeaa päättyneellä kaudella saavuttanut 22-vuotias puolustaja kokosi vantaalaisryhmässä 44 ottelussa tehot 6+12.

− Viimeiset kaksi vuotta ovat sujuneet hyvin, eteenpäin mentiin sekä joukkueena että henkilökohtaisesti. Joensuuhun tulen hyvillä fiiliksillä ja aivan puhtaalta pöydältä. Uusi mesta ja uudet kujeet, Raitanen totesi.

Ollitervo siirtyy Joensuuhun KeuPan riveistä, jossa hän pelasi edelliset kolme kautta. Päättyneellä kaudella keuruulaisjoukkueen kapteenina toiminut 25-vuotias puolustaja iski 21 ottelussa tehot 2+5. Hänellä on Mestis-kokemusta myös JYP-Akatemian miehistöstä.

− Keuruulla tuli vietettyä kolme hyvää vuotta, mutta nyt tuntui siltä, että tarvitaan uusia virikkeitä. Jokipojista oltiin jo aikaisemmin oltu yhteydessä, ja kun kaupunki oli hitusen jo aikaisemmin tuttu, oli perinteiseen kiekkoseuraan hyvä tulla, Ollitervo kertoi.

− Ensi kaudella ensisijainen tavoite on saada ehjä vuosi ilman loukkaantumisia, ja sitä kautta uskon, että minusta on apua joukkueelle. Pystyn avaamaan peliä kiekon kanssa, ja myös ylivoimalla minusta on varmasti apua.

Jokipoikien oma kasvatti Aavikko puolestaan palaa joukkueeseen SaiPan A-nuorissa vietetyn kauden jälkeen. 20-vuotias laitahyökkääjä kokosi Nuorten Liigassa 39 ottelussa tehot 7+9.

− Jimi Aavikon kanssa kun juttelin, niin ainakin asenne tuntuu nuorella miehellä olevan kohdallaan. Hän on äärimmäisen nopea pelaaja, jolla on kova potentiaali. Jos hän ei meillä pelaa joka ilta, hän tuo vauhtia tarvittaessa myös A-nuorten pelaamiseen. Hänellä on hyvä tulevaisuus, kuvaili Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis.

Uusien sopimuksien lisäksi Jokipojat solmi Jatkosopimukset Ville Halosen, Teemu Lahtisen sekä Lauri Hukkasen kanssa. Heidän lisäkseen viime kauden joukkueesta Roope Hämäläinen hakee joukkueesta paikkaa koeajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle