Jokipojille tukku pelaajasopimuksia

MESTIS / Uutinen
Ville Eskelinen, Tatu Miettinen sekä Henri Kivioja siirtyvät Jokipoikiin, Aku Pekkarinen sekä Roberts Jekimovs sopivat jatkosta.

Joensuun Jokipojat tiedotti uusimmista pelaajakiinnityksistään. Joukossa on uusien kasvojen lisäksi vanhoja tuttuja.

Runkosarjan 2009–2010 lopulla Jokipoikiin liittynyt latvialainen Roberts Jekimovs, 21, vahvistaa Jokipoikien hyökkäyspäätä myös ensi kaudella. Jekimovs esiintyi ärjypaidassa vahvasti pelaten sangen nousujohteisen loppukauden. Playoffien yhdeksässä ottelussa syntyivät tehot 3+3=6 ja liigakarsinnoissa 3+0=3.

– Jekimovsin jatkaminen meillä on hieno juttu. Mielenkiintoinen pelaaja, joka on hyvä jätkä myös pukukopissa, kommentoi Jokipoikien päävalmentaja Jukka Varmanen.

Ville Eskelinen liittyy Jokipoikiin vuoden sopimuksella. Isokokoinen kuopiolaislähtöinen keskushyökkääjä on pelannut aiemmin urallaan HPK:ssa, KooKoossa sekä SaPKossa. Viime kaudella Eskelinen kuului Mestiksen parhaimpiin keskushyökkääjiin nakuttaen pässipaidassa 41 pistettä 31 ottelussa.

– Eskelinen on pelaaja joka on joka sopii joukkueeseemme erinomaisesti. Hän on isokokoinen pelaaja, jonka ominaisuudet sopivat hienosti pelaamiseemme. Villelle on kaavailtu isoa ruutua joukkueessamme, Varmanen kertoo.

Tatu Miettinen on joensuulaisille tuttu kaveri jo parin kauden takaa. KalPa-kasvatti Miettinen pelasi Jokipojissa kaudella 2005–2006, jonka jälkeen matka jatkui KooKoon riveihin. Parhaalla kaudellaan KooKoossa mies tehtaili tehot 4+21=25.

Mestiksen vuoden tulokkaaksi kaudella 2007–2008 valittu Henri Kivioja pukeutuu ensi kaudella punaiseen. Iisalmelaislähtöinen Kivioja pelasi viime kaudella Rovaniemellä, jota ennen hän on esiintynyt K-Vantaan sekä KooKoon riveissä Mestiksessä sekä muun muassa HIFK:n A-junioreissa.

– Miettinen on juuri sellainen kokenut pelaaja, jollaisen tarvitsemme joukkueeseemme. Hänellä on meille sopiva arvomaailma ja hän on erittäin motivoitunut pelaamaan meillä. Hän pystyy omalla esimerkillään auttamaan myös nuorempia pelaajiamme, Varmanen toteaa ja jatkaa:

– Kiviojassa myös täyttyivät hyvin kriteerit joita pelaajalta odotamme. Hän pystyy luistelemaan vahvasti sekä hän pystyy tuottamaan asioita hyökkäyspelissä. Pienestä koostaan huolimatta hän ei kaihda myöskään fyysistä peliä.

Luottopakki ja try-outilaisia

Aku Pekkarinen nähdään ensi kaudellakin susipaidassa. Varmana luottopakkina tunnettu Pekkarinen ei yleensä juhli tehopisteillä, vaan hänen vahvuutensa näkyvät plus-miinus -tilaston puolelta.

– Pekkarisen halusimme ehdottomasti pitää Jokipojissa. Varmaotteinen runkopakki, jonka pelityyli osuu hyvin tarpeisiimme ja hän on lisäksi erinomainen joukkuekaveri, joka on yksi suurimmista lisäarvoista joita pelaajalta haemme, kommentoi Jukka Varmanen.

Lisäksi Jokipojat ottaa näytille puolustajat Antti Väänäsen ja Ossi Karhusen sekä hyökkääjä Joonas Sivosen. He ovat mukana Jokipoikien harjoitusryhmässä kesäharjoitusjakson loppuun asti. Tähän jaksoon kuuluu myös kahden viikon jääharjoitusjakso.

Varmasen mukaan joukkueen kokoaminen sujuu aikataulussaan. Joukkueen runko on hahmottumassa tiettyjen suuntaviivojen mukaan.

– Pelaajatarjontaa on ollut varsin hyvin. Emme halua tässä vaiheessa hätäillä joukkueen kokoamisen kanssa, vaan haluamme tutkia rauhassa kaikki vaihtoehdot. Tärkeintä on että pelaaja sopii asenteeltaan, arvomaailmaltaan sekä tietenkin pelitaidoiltaan suunnitelmiimme, päättää Varmanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle