Jokipojille kentällinen uusia miehiä

MESTIS / Uutinen
Jokipojat täydensi rivejään viidellä uudella pelaajalla. Pohjoiskarjalaisten nimekkäimpiä hankintoja ovat SM-liigasta tutut Juuso Rajala, Joona Karevaara ja Rony Ahonen, jotka liittyvät joukkueeseen yksivuotisilla sopimuksilla.

Jokipoikien uusista vahvistuksista eniten liigakokemusta on kerännyt tililleen Joona Karevaara. 23-vuotias laitahyökkääjä on pelannut kasvattiseurassaan HPK:ssa pitkälti toistasataa liigaottelua. Viime kaudella Karevaara iski runkosarjan 51 ottelussa tehot 5+7. Mestiksestä Karevaaralla on aiempaa kokemusta lainapesteiltään TuTossa, LeKissä ja SaPKossa, joissa hän on tehoillut noin piste/peli-tahdilla.

Liigastatuksella ärjypaitojen hyökkäykseen saapuu myös 22-vuotias Juuso Rajala. Ilves-kasvatti pelasi viime kaudella liigaa niin Lukon kuin TPS:nkin paidassa vaatimattomalla pistesaldolla 1+1. Keskushyökkääjän ruuti on kuitenkin ollut selvästi kuivempaa liigan alapuolella: viimeisellä juniorikaudellaan 2008–2009 Rajala kahmi A-nuorten SM-liigan pistepörssivoiton tililleen ja on sittemmin pelannut kelpo tehoin myös Mestiksen lainaseuroissaan LeKissä ja Hokissa.

Pakistoonsa Jokipojat hankki puolestaan 24-vuotiaan Rony Ahosen. Ahonen kuului päättyneellä kaudella liigamestari-HIFK:in pelaajistoon, mutta pelasi valtaosan kaudesta lainalla Kiekko-Vantaassa, jossa miehelle on kertynyt tililleen neljän viime kauden aikana jo 125 Mestis-peliä. Liigaotteluita puolustajalla on takanaan HIFK-paidassa kolmekymmentä.

– Ahonen on vahvarakenteinen, fyysinen pelaaja ja osaa syöttää nopeasti. Rajala on puolestaan todella hyökkäysvoimainen kaveri ja tulee Jokipoikiin hakemaan selkeästi hyökkäävämpää roolia ja isompaa vastuuta kuin mihin on joutunut tottumaan liigavuosinaan, Jokipoikien tuore päävalmentaja Mikko Haapakoski kertoo.


Joona Karevaara pääsee kikkaillemaan Mestiksessä aiempaa isommassa roolissa.

Puustinen jatkaa, sopimuksia myös kokelaille

Jokipojat kertoi lisäksi myös neljästä muusta sopimuksesta. Hyökkääjät Mikael Ruohomaa ja Otto Karvinen antoivat tryout-leirillä sopimuksen arvoiset näytöt. Lisäksi Heikki Puustisen kanssa on sovittu jatkopestistä ja junioreista mukaan edustuksen rinkiin nousee puolustaja Joni Muranen.

22-vuotias Ruohomaa debytoi menneellä kaudella Mestiksessä. Porilaistaustainen laitahyökkääjä siirtyi kesken viime syksyn Suomi-sarjan Kooveesta LeKiin, jossa kirjasi lupaavat tehot 7+8 pelaamissaan 27 runkosarjakamppailussa.

Karvinen, 21, on puolestaan pelannut koko tähänastisen uransa HIFK:n junioreissa. Viime kaudella nuori laitahyökkääjä nakutti A-nuorten liigassa 13 maalia.

Jatkosopimuksen solmineelle Puustiselle tuleva kausi on jo viides kasvattiseuransa edustusmiehistössä. 24-vuotias laitahyökkääjä kuului menneellä sesongilla joensuulaisten tehokkaimpiin pelaajiin. 48 runkosarjaottelusta kokonaissaldoksi kertyi tehot 18+12.

Edellä mainittujen pelaajien sopimukset ovat yhden vuoden mittaisia. Sen sijaan seuran omasta talenttiryhmästä edustuksen rinkiin nostetun Murasen kanssa on solmittu peräti 2+1-vuotinen sopimus. Seura odottaa Murasesta joukkueen tulevaisuuden runkopelaajaa, mutta vielä tulevalla kaudella vastuu edustusmiehistössä jäänee vähiin.

– Kaiken kaikkiaan strategianamme on ollut hankkia liigakokemusta omaavia lahjakkaita pelaajia, jotka syystä tai toisesta eivät ole vielä lyöneet itseään lopullisesti läpi ylemmällä sarjatasolla tai löytää lupaavia hiomattomia timantteja alemmista sarjoista tai Mestis-tasolta. Näissä olemme mielestäni onnistuneet nyt hyvin, Haapakoski kehuu.

Valmentajan mukaan Jokipoikien hankintalistalla ykkösprioriteettina on maalivahdin löytäminen. Lisäksi hakusessa on vielä muutama laadukas hyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle