Jokipojille jatkosopimuksia ja nuoria pelureita testiin

MESTIS / Uutinen
Akkanen aloittaa seitsemännen kautensa Joensuussa.
Kuva © Timo Savela
Jokipojat on tehnyt jatkosopimukset kolmen viime kauden pelaajansa kanssa. Jatkajien lisäksi joukkueen harjoitusrinkiin liittyi kaksi nuorta puolustajaa.

Puolustaja Juuso Akkanen sekä hyökkääjät Ville Silvast ja Roope Hämäläinen jatkavat Jokipojissa myös tulevalla kaudella.

Joensuulaisryhmän varakapteenina toiminut Akkanen kokosi päättyneellä kaudella 50 ottelussa tehot 2+10. 32-vuotias puolustaja on edustanut Mestiksessä myös Jukureita ja hänellä on Liiga-kokemusta TPS:stä, Ilveksestä sekä Lukosta. Akkanen on voittanut urallaan kaksi Mestis-mestaruutta sekä kaksi hopea- ja yhden pronssimitalin.

Silvast kärsi viime kaudella loukkaantumisesta ja pelasi ainoastaan yhdeksän runkosarjaottelua, joissa syntyivät tehot 2+1. Pudotuspeleissä hän keräsi seitsemässä ottelussa samaiset tehot.

Lappeenrantalaislähtöinen Hämäläinen puolestaan viimeisteli 46 runkosarjaottelussa pisteet 4+9 ja pudotuspeleissä 13 ottelussa tehot 2+2. 23-vuotiaan hyökkääjän vyöltä löytyy kaksi Mestis-mestaruutta Jukureiden paidasta.

Puolustuspäähän joensuulaisryhmä sai myös kaksi uutta nimeä, kun Jani Elgbacka ja Kasper Elo tulevat koeajalle joukkueeseen. 20-vuotias Elgbacka kiekkoili päättyneen kauden Jokereiden A-nuorissa ja iski 48 ottelussa tehot 8+11. 22-vuotias Elo pelasi puolestaan FPS:ssä Suomi-sarjaa ja viimeisteli 10 ottelussa 12 tehopistettä. Molemmat ovat aloittaneet uransa hyökkääjän tonteilla, mutta viime kaudeksi siirtyneet puolustajiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle