TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Jokipojat vaihtaa valmentajaa

MESTIS / Uutinen
Mestiksen Jokipoikien valmennusjohto eroaa tehtävästään. Pitkäjänteistä työtä joensuulaisseuran peräsimessä tehneet Jouni Varis ja Teemu Tiainen ovat irtisanoneet sopimuksensa nousijajoukkueen kanssa. Tilalle vaihtoaitioon astuu Kari Rauhanen. Hän johtaa Jokipoikien peliä jo lauantaina Kouvolassa. Uutista on päivitetty illan aikana haastattelulla ja kolumnilla.

Variksen ja Tiaisen viimeiseksi otteluksi Jokipoikien peräsimessä jäi torstai-illan 1–6-kotitappio Mikkelin Jukureille. Viime aikoina nousujohteisia otteita esittänyt Jokipojat on kerännyt sarjan 22 ottelusta kuusi pistettä. Joukkueen virallisena tavoitteena oli pudotuspelipaikka.

Jouni Varis ja Teemu Tiainen ehtivät valmentaa Jokipoikien edustusjoukkuetta kaksi ja puoli vuotta. Nuorekkaan ja perusjoensuulaisen parivaljakon toimintaa leimasi pitkäjänteisyys joukkueen kehittämisessä. Omasta tahdostaan irtisanoutuneella kaksikolla oli jo sopimus myös ensi kaudesta.

Kolumni

Yllättävä ratkaisu - hyöty vielä arvoitus
[lue lisää]

Kaudella 2002–03 Varis ja Tiainen luotsasivat aiemmin Suomi-sarjassa pudotuspelien ulkopuolelle jääneen joukkueen aina Mestiksen karsintasarjaan saakka. Seuraavaksi kaudeksi Jokipoikien ryhmä vahvistui, ja Variksen ja Tiaisen johdolla joukkue murskasi Suomi-sarjan aiemman piste-ennätyksen nousten lopulta liki näytöstyyliin Mestikseen.

Kuluvalla kaudella urheilullinen menestys ei kuitenkaan enää ole ollut odotettua tasoa. Ennakoitua kovatasoisemmaksi osoittautuneessa Mestiksessä Jokipojat on jäänyt sarjan hännille. Varis ja Tiainen tekivät tuloksista neuvottelussa seurajohdon kanssa omat johtopäätöksensä.

– Vaikka Jokipojat on taapertanut ottelusta toiseen, niin joukkueessa on vallinnut hyvä henki. Uskon, että tämä on erittäin paljon juuri ”Jonen” ansioita, Jokipoikien toiminnanjohtaja Mika Penttinen sanoo.

– Joukkueessa on potentiaalia ja vastaavilla valmentajavaihdoksillahan pyritään yleensäkin herättämään joukkue.

Jokipoikien seuraava ottelu on jo lauantaina 4. joulukuuta Kouvolassa. KooKoota vastaan perinteikkään joensuulaisseuran peliä johtaa Kari Rauhanen. Jokipoikien ja Kari Rauhasen sopimus kattaa koko loppukauden.

Valmentajan erikoisammattitutkinnon suorittanut Kari Rauhanen on aiemmin tänä syksynä toiminut Jokipoikien A-juniorijoukkueen kakkosvalmentajana. Viime kaudella 42-vuotias tamperelaislähtöinen jääkiekkoammattilainen oli Mestiksen TuTon apuvalmentaja.

Jokipojat etsii parhaillaan edustusjoukkueelleen toista valmentajaa Rauhasen aisapariksi.

Jokipojat on toinen Mestiksen seura, joka vaihtaa tällä kaudella valmentajaa. Aiemmin vastaavaan ratkaisuun päädyttiin jo Forssassa.

Jokipojat jättänyt valmentaja Jouni Varis ei halunnut perjantaina kommentoida tapahtunutta julkisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle