Jokipojat vahvistuu maalivahti Iilahdella

MESTIS / Uutinen
Jonathan Iilahti on Vaasan Sportin kasvatti.
Kuva © Timo Savela
Jokipojat vahvistuu siirtorajan alla neljä viime kautta Ruotsissa pelanneella maalivahti Jonathan Iilahdella.

Jokipoikien maalivahtiosasto saa nimekkään vahvistuksen, kun Jonathan Iilahti siirtyy susirajalle tämän ja ensi kauden kattavalla sopimuksella. 24-vuotias veskari saapuu Joensuuhun tiistaina ja liittyy heti harjoitusvahvuuteen.

Vaasalaislähtöinen Iilahti on pelannut neljä viime kautta Ruotsissa neljässä eri seurassa. Kaudet ovat olleet rikkonaisia, sillä vain kaudella 2013−14 hän pääsi pelaamaan mukavan määrän (21) Allsvenskan-otteluita. Muilla kausilla Tranåsin, Södertäljen ja MODOn organisaatioissa pelimäärät ovat jääneet pieniksi.

− Iilahden viime kaudet ovat olleet rikkonaisia, mutta halu menestyä ja mennä uralla eteenpäin vakuuttivat meidät, Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen toteaa.

Suomessa Iilahti oli kevääseen 2013 asti lähinnä kasvattiseuransa Sportin sekä Espoon Bluesin organisaatioissa.

Iilahden lisäksi joensuulaisten maalivahtiosastolla ovat Juho Ratilainen ja Samuel Jukuri, jotka ovat kumpikin kärsineet loukkaantumisista aika ajoin.

− Halusimme estää tilanteen, jossa tärkeimpien pelien aikaan toinen maalivahdeistamme olisi loukkaantuneena, kuten viime kaudela kävi. Lisäksi tahdoimme jo hyvissä ajoin kiinnittää maalivahdin ensi kaudeksi, ja Iilahti sopii näihin suunnitelmiin erittäin hyvin, Immonen kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle