TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Jokipojat vahvisti rivejään

MESTIS / Uutinen
Reilun kahden kuukauden päästä alkavaan Mestis-kauteen valmistautuva Jokipojat täydensi rivistöään tekemällä kolme uutta pelaajasopimusta. Uutena miehenä joukkueeseen liittyy kuopiolaislähtöinen laitahyökkääjä Jani Väänänen, jolla on meriittilistallaan mm. Suomen mestaruus muutaman vuoden takaa. Viime kauden joukkueesta jatkavat pääosin joukkueen ykkössentterinä pelannut Topi Riutta sekä jokipoikakonkari Jani Lahtinen.

25-vuotias Jani Väänänen on urallaan pelannut SM-liigaa useita kymmeniä otteluja, ja hän oli vuosituhannen vaihteessa kahdesti mukana myös nuorten maailmanmestaruuskisoissa. Liigavauhtia jo reilusti alle kaksikymppisenä kokeilemaan päässyt Väänänen on korkeimmalla sarjatasolla edustanut Ässiä sekä TPS:ää, jossa voitti jopa SM-kultaa keväällä 1999.

kommentti

Arvoituksellinen kausi tiedossa
[lue lisää]

Suurena lahjakkuutena pidetty Väänänen on tahkonnut viime kaudet Mestiksessä ilman suurempia meriittejä, vaikka potentiaalia miehellä nuoruusvuosien perusteella pitäisi olla vaikka minkälaiseen menestykseen.

- Pari viime kautta meni Mikkelissä pienessä roolissa. En saanut pelata ylivoimaa, vaikka se on vahvuuteni. Ja kai siinä miehessäkin oli vikaa, muisteli Väänänen heikosti sujuneita kausia.

Tulevaisuudessa tavoitteet ovat Jokipoikien uudella vahvistuksella kuitenkin korkealla.

- Nyt tarvitsen peliaikaa, ja sitä tulen täältä hakemaan. Hyvillä mielin odotan tulevaa kautta, tarkoituksena on päästä vanhoihin teholukemiin, tuumaili Väänänen.

Parhaimmillaan mies onkin Mestiksessä tehnyt tuhoisaa jälkeä: kaudella 2000-2001 Väänänen keräsi Jukureissa peräti tehot 20+30=50. Myös kaksi viimeisintä kautta Väänänen on pelannut mikkeliläisjoukkueessa.

Divaritasolla Väänänen on pelannut Jukureiden lisäksi KalPassa, TuTossa ja Haukoissa.

Ennen Jokipoikien tarjoukseen tarttumista Väänänen oli tähyillyt ulkomaidenkin suuntaan, mutta niiden suunnitelmien kaaduttua Joensuu oli selvä suunta.

- Meni tämä sopimuksen teko näin myöhäiseksi, kun olin jo lähdössä ensi kaudeksi Valko-Venäjälle. Se sopimus kuitenkin kaatui johonkin, en oikein itsekään tiedä mihin. Sitten tuli Jokipojilta hyvä tarjous, mihin oli helppo tarttua, kertoi Väänänen.

Riutalle ja Lahtiselle jatkosopimukset

Jokipojissa jo viime kauden pelannut 25-vuotias Topi Riutta on tehnyt jatkosopimuksen joensuulaisjoukkueen kanssa. Viime kauden Riutta pelasi pääosin Jokipoikien ykkösketjun keskushyökkääjänä ollen joukkueensa tehokkaimpia pelaajia pistein 13+20=33.

Heinolalaislähtöisellä Riutallakin on liigakokemusta: mies on pelannut JYPissä liigaa melkein viisikymmentä ottelua. Lisäksi Riutta edustanut Suomea Väänäsen tavoin nuorten MM-kisoissa vuonna 2000 Ruotsissa, jolloin uudet joukkuekaverukset pelasivat jopa samassa hyökkäysketjuissa.

Ennen Jokipoikien riveihin paluuta Riutta oli käynyt katselemassa pelipaikkaa liigastakin, JYPissä ja Pelicansissa.

- Muutaman liigaseuran kanssa neuvottelin ennen tänne tuloa, mutta sieltä ei löytynyt sopivaa roolia kakkos- tai kolmosketjun sentterinä. Nelosketjuun taas ei olisi ollut järkevää mennä tuppea pureksimaan, eikä ne valmentajatkaan minua sellaiseen rooliin halunneet, kertoi Riutta.

Palaaminen Jokipoikiin ei ollut vaikea päätös Riutallekaan.

- Täällä on toimiva paketti, missä homma pelaa. Muistakin Mestis-seuroista tuli kyselyjä, mutta ne sai jäädä saman tien, kertasi ensi kaudella kapteenina toimiva keskushyökkääjä päätöstään.

Uraansa jatkaa myös 31-vuotias Jani Lahtinen, joka tuo kaivattua kokemusta nuoreen joensuulaisjoukkueeseen. Viime kaudellakin kokenut - Joensuussa miltei koko uransa pelannut - keskushyökkääjä oli joukkueensa luottopelaajia, vaikkei tehopisteillä juhlinutkaan.

- Työnantaja lupasi joustaa, eikä harjoitteleminen tuntunut vastenmieliseltä, joten ajattelin vielä jatkaa. Hyvää kautta haetaan, viime kaudesta on tarkoitus parantaa. Rooli kuin rooli käy, joukkueen puolesta pelataan, kertoi Lahtinen.

Paketti miltei kasassa

Jokipoikien joukkue on nyt pääosin koossa, sillä joukkueella on ensi kaudeksi yhteensä 20 pelaajasopimusta, kahden maalivahdin, kuuden puolustajan ja kahdentoista hyökkääjän kanssa.

Joukkueen valmentaja Kari Rauhanen on tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen.

- Talous on pysynyt kurissa, ei ole lähdetty ollenkaan hulluttelemaan. Väänänenkin hakee täältä vauhtia liigaan, eikä joukkueeseen pääsekään kuin tavoitteelliset kaverit. Suurimmalla osalla meidän joukkueesta on liigatavoitteet, kertoi Rauhanen.

- Yritykset ja koulupaikat ovat myös olleet myötämielisiä. Pelaajabudjetti on pienempi kuin viime vuonna, ja varmaan kaksi-kolme kertaa pienempi kuin muilla, päätti pelaajahankinnoistakin pitkälti vastaava valmentaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle