TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Jokipojat testaa korealaispuolustajaa

MESTIS / Uutinen
Mestikseen valmistautuva Jokipojat testaa reilun viikon ajan Etelä-Korean maajoukkuepuolustaja Kim Woo-Jaeta. Joensuusta pelipaikkaa metsästävät myös ruotsalaismaalivahti Fabian Eriksson, tsekkisentteri Tomas Galasek sekä kymmenen kotimaista kiekkoilijaa.

26-vuotias Kim Woo-Jae kiekkoili viime kaudella Anyag Halla Ice Hockey Clubin väreissä. 178-senttinen ja 85-kiloinen mies pelasi tilastojen mukaan vain muutamia otteluita eikä juhlinut tehopisteillä, mutta on joensuulaisten saamien tietojen mukaan katsomisen arvoinen kortti.

Fabian Erikssonista Jokipojat vuorostaan toivoo itselleen ensi kauden ykkösmaalivahtia. 196-senttinen nuorukainen torjui viime kaudella Timrå IK:n J20 Superelit-ryhmän maalilla ja avasi luukkua parissa edustusjoukkueen Elitserien-ottelussa.

20-vuotias tsekkiläinen keskushyökkääjä Tomas Galasek pelasi hänkin viime kaudella pääasiassa kotimaansa nuorten liigassa. Sitä ennen isokokoinen (185 cm/96 kg) nuorukainen hyökkäsi kolmen kauden ajan Pohjois-Amerikan OHL-junioriliigassa.

Kotimaisista testipelaajista Mestis-tasolta tuttuja nimiä Jokipoikien testiryhmässä ovat puolustajat Timo Ahonen ja Juha Falin sekä hyökkääjät Vili Mustonen, Mikko Vanninen ja Ville Partanen. Heistä tosin vain Ahonen (Kiekko-Vantaa) ja Vanninen (Hermes) nähtiin viime kaudella samassa sarjassa Jokipoikien kanssa. Muut pelasivat Suomi-sarjassa: Falin Raahessa, Mustonen Heinolassa ja Partanen Seinäjoella.

Kokonaan uudelle sarjatasolle Jokipoikien paitaan pyrkivät vuorostaan maalivahdit Janne Kari-Koskinen (viime kauden seura Titaanit), Jarmo Lintunen (LeKi-75) ja Jussi Raikko (TarU-Hockey) sekä hyökkääjät Tomi Haapala (SHT) ja Sami Mutanen (Kajastus). Kaikilla heistä on kokemusta nuorten SM-liigasta, mutta sittemmin ura on jatkunut joko Suomi-sarjassa tai 2. divisioonassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle