JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Jokipojat täydentyi yhdeksällä pelaajalla

MESTIS / Uutinen
Jokipojat on täydentänyt joukkuettaan hankkimalla riveihinsä yhdeksän uutta pelaajaa. Nimekkäimpänä värväyksenä joensuulaisriveihin liittyy viime kaudella KalPassa SM-liigaa pelannut puolustaja Juho Kuronen.

Kurosen lisäksi viime kauden joukkueeseen verrattuna uusina miehinä Jokipoikiin siirtyvät puolustaja Ville Väänänen sekä edellisviikon koeleiriltä sopimuspelaajiksi poimitut puolustajat Timo Ahonen, Juha Falin sekä hyökkääjät Sami Mutanen ja Mikko Vanninen.

Jatkosopimuksen Jokipoikien kanssa ovat puolestaan tehneet rymistelevästä tyylistään tunnetut hyökkääjät Lauri Heinonen ja Juhana Repo sekä kesken viime kauden joensuulaisjoukkueeseen hankittu puolustaja Juuso Akkanen.

Kuronen vastuuta hakemaan

24-vuotias Juho Kuronen on pelannut aikaisemmin pääosin kasvattajaseurassaan KalPassa, jonka riveissä tehtaili viime kaudella SM-liigassa tehot 4+3=7.

Rauhalliseksi ja perusvarmaksi puolustajaksi luonnehditulla ja aikoinaan nuorten maajoukkueiden vakiokalustoon kuuluneella kuopiolaisella on vankkaa kokemusta myös Mestiksestä. Kolmen KalPassa pelatun Mestis-kauden lisäksi Kuronen on kiekkoillut samalla sarjatasolla kaksi kautta Kokkolan Hermeksessä.

– Toivottavasti saan mahdollisimman paljon peliaikaa, sillä sitähän tänne tultiin hakemaan. Liiga on jatkossa tavoitteena, mutta pelataan ensin tämä kausi mahdollisimman hyvin. En usko, että uusi rooli tuottaa ongelmia, kuvaili viime kaudella liigassa suhteellisen vähälle peliajalle jäänyt Kuronen tunnelmiaan.

Tuttuja pelaajia takaisin

Joukkueeseen liittyneistä pelaajista ennestään Jokipojista tuttuja ovat kuopiolaislähtöinen Mikko Vanninen, 26, sekä kasvattajaseuraansa palaavat Sami Mutanen, 21, ja Ville Väänänen, 19.

Vanninen pelasi Joensuussa peräti neljä edellistä vuotta ennen Hermeksessä heikosti mennyttä viime kautta. Mutanen puolestaan pelasi viime kauden kakkosdivisioonaa Kontiolahden Kajastuksessa ja sitä ennen Suomi-sarjaa HeKissä. Vielä juniori-ikäinen Ville Väänänen palaa kasvattajaseuraansa vuoden tauon jälkeen SaiPan A-junioreista.

Viime kaudella Hermeksessä tehopisteittä jäänyt, mutta Joensuussa joka kausi joukkueensa avainpelaajiin kuulunut Vanninen palaa iloisin mielin tuttuun seuraan.

– Koulu on täällä vielä kesken ja olen kuullut Jamista valmentajana pelkkää hyvää, joten itsestään selvä valinta tämä oli. Viime kaudella loukkaantumiset vaivasivat, mutta oli silti pakko pelata ja joukkueellakin meni kaikki pieleen. Nyt kaiken pitäisi olla taas kunnossa.

Ahonen uudessa ympäristössä

25-vuotias Timo Ahonen on sen sijaan puolustanut tähän astisen uransa Uudenmaan Mestis-joukkueissa, viimeisimpänä Kiekko-Vantaassa.

– Avautui mahdollisuus katsella etelän lisäksi muutakin Suomea ja kun pelipaikka aukesi, päätin tarttua haasteeseen, tuumasi Ahonen siirtonsa taustoista.

Sotkamolaissyntyisen puolustajan Juha Falinin, 25, kaksi edellistä kautta ovat menneet enimmäkseen Raahe-Kiekon riveissä Suomi-sarjassa. Falinilla on kuitenkin myös jonkin verran korkeamman sarjatason kokemusta Kajaanin Hokista.

Jatkosopimuksen tehneistä pelaajista lahtelaislähtöisellä Lauri Heinosella, 26, alkaa kolmas ja Raumalta kotoisin olevalla Juuso Akkasella, 22, toinen kausi Jokipojissa. 25-vuotias Juhana Repo puolestaan on pelannut koko uransa joensuulaisväreissä.

Jokipoikien try-out-leirillä mukana olleiden ruotsalaisen maalivahdin Fabian Ericsonin, tsekkiläisen hyökkääjän Tomas Galasekin ja eteläkorelaisen puolustajan Kim Woo-Jaen osalta ratkaisut mahdollisesta sopimuksesta tehdään myöhemmin.

Jokipojilla on nyt alkavaksi kaudeksi yhteensä 23 pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle