TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Jokipojat nousi mestarina, Ahmat putosi

MESTIS / Uutinen
Suomi-sarjaa hallinneen Jokipoikien kausi päättyi lauantaina tuplajuhliin. Joensuulaiset nousivat Mestikseen ja voittivat Suomi-sarjan mestaruuden ennen KOO-VEE:ta. Ylemmän sarjatason joukkueista TuTo voitti koko karsintasarjan, mutta Hyvinkään Ahmat putosi Mestiksestä.
joukkue o v t h jv + - +/- P
TuTo 6 3 3 0 2 23 10 +13 11
Jokipojat 6 4 1 1 0 25 12 +13 9
Ahmat 6 2 1 3 0 16 20 -4 4
KOO-VEE 6 0 1 5 0 10 32 -22 1


Karsintasarjaan suosikkina lähtenyt TuTo säilytti sarjapaikkansa lopulta vaikeuksitta. Joukkue nappasi 11 pistettä 12:sta mahdollisesta. Ainoan pistemenetyksensä turkulaiset kärsivät kotonaan Jokipojille 3-3-tasapelillä.

- Nyt on takki tyhjä. Sarjapaikka on Turussa iso asia, kun tällä tasolla on pelattu jo pitkään, ja lupaavia nuoria on kehittymässä. Tämä oli haastava tehtävä, kun joulukuussa aloitin. Hankittiin pari uutta pelaajaa, ja jonkinlainen pelisysteemi saatiin. Olo on huojentunut ja tyytyväinen, valmentaja Pekka Virta huokaili karsintasarjan päätyttyä.

Jokipojat kärsi karsintojen ainoan tappionsa kotonaan TuTolle. Nousu Mestikseen varmistui jo torstaina ylivoimaisella 7-0-voitolla Ahmoista. Päätöskierroksella Jokipojat nappasi nimiinsä myös Suomi-sarjan mestaruuden. Aiemman 5-1-voittonsa jatkoksi joensuulaiset kukistivat KOO-VEE:n lauantaina maalein 7-2.

- Tästä kaudesta annan joukkueelle arvosanan 10+. Runkosarjan voitto, ylivoimaista hokia. Noi jätkät on tehnyt enemmän kuin lääkäri määrää. Olen hirveän ylpeä tästä joukkueesta. Tämä on paras jääkiekkojoukkue, jota olen saanut valmentaa, valmentaja Jouni Varis ylisti ryhmäänsä torstaina nousun ratkaisseen Ahmat-ottelun jälkeen.

Mestiksessä viimeiseksi jääneen Ahmojen kohtaloksi jäi sarjasta putoaminen. Hyvinkääläisryhmä voitti KOO-VEE:n kahdesti, mutta ei saanut kärkikaksikolta yhtään pistettä. Merkityksettömällä päätöskierroksella TuTo iski voittomaalin jatkoajalla Ahmojen tyhjään maaliin Hyvinkäällä.

- Joukkue taisteli loppuun saakka. Jos joku väittää muuta, ei tiedä mistä puhuu. Meidän taitotaso ei lopulta vaan riittänyt tässä sarjassa, valmentaja Kari Lehtinen summasi.

Yllättäen karsintasarjaan Suomi-sarjasta selvinneen KOO-VEE:n osaksi jäi kiusaajan rooli. Tamperelaisten kohokohta oli torstaina kotihallissa TuToa vastaan kärsityn jatkoaikatappion myötä saatu yksi sarjapiste.

Karsintasarjan tehokkaimmat pistemiehet olivat Jokipoikien laitahyökkääjät Sami Puruskainen (4+8) ja Mikko Vanninen (4+6). Seuraaviksi pistepörssissä sijoittuivat Ahmojen Jukka Penttinen (1+6) ja Janne Lehtinen (5+1), joka jakoi maalikuninkuuden TuTon keskushyökkääjän Mikko Peltosen (5+0) kanssa.

Tehopörssin kärkisijat menivät Turkuun. Keskushyökkääjä Ville Luoma (+7) ja laitahyökkääjä Tomi Laurila (+6) eivät olleet tasakentällisin kertaakaan jäällä vastustajan tehdessä maalin.

Ahmojen pelit jatkunevat Suomi-sarjassa

Vuosi sitten Mestiksestä pudonnut Jää-Kotkat pudottautui saman tien II divisioonaan asti, mutta puheenjohtaja Markku Hietaniemen mukaan Ahmat jatkanee taivaltaan Suomi-sarjassa.

- Maanantaina on hallituksen kokous, jossa asioita käydään läpi, mutta vähän on laskeskeltu, ettei tuo Suomi-sarja loppujen lopuksi yhtään hullummalta sarjalta vaikuta. Lohkojakokin näyttäisi kannaltamme edulliselta, Hietaniemi pohti.

Mestikseen verrattuna säästöjä toisivat etenkin pisimpien pelireissujen, Kokkolan, Kajaanin ja Kuopion, jääminen pois ohjelmasta. Pelaajapalkkiot ovat sarjatasoa alempana matalampia, eikä ottelun järjestämisestäkään ole samanlaisia kuluja kuin Mestiksessä, sillä vaatimukset ovat Suomi-sarjassa vähäisempiä.

- Vaikka se hullulta kuulostaakin, olemme saaneet velkoja vähemmäksi tämän kauden aikana. Niitä ei enää montaa kymmentä tuhatta ole, Hietaniemi valotti.

- Ensi kaudella olisi tarkoitus vetää henkeä ja nollata tilit, ja sen jälkeen lähteä uutta rakentamaan.

- Tosiasia kuitenkin on, että näin pienellä taustaryhmällä ei enää toista kautta voida läpi viedä, vaan vahvistuksia tarvitaan, markkinointipäällikkö Pekka Paakkala muistutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle