TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Jokipojat nappasi latvialaishyökkääjän

MESTIS / Uutinen
Mestiksen kotiedusta taisteleva Jokipojat pestasi siirtoikkunan alla riveihinsä latvialaishyökkääjä Roberts Jekimovsin. 20-vuotiaalla Jekimovsilla on runsaasti kokemusta nuorisomaajoukkueista ja myös yhdet MM-kisat miesten tasolta viime keväältä. Jokipoikien ja Jekimovsin välinen on loppukauden mittainen.

180-senttinen ja 90-kiloinen Roberts Jekimovs on kuluvalla kaudella kantanut Riian Dynamon juniorijoukkueen paitaa. Mies on iskenyt 26 tehopistettä 19 ottelussa ollen joukkueensa kolmanneksi paras pistemies, vaikka otteluita on miltei puolet vähemmän kuin muilla.

– Jekimovs on meille selkeä mahdollisuus. Jotain miehen potentiaalista kertoo myös se, että hän oli Latvian maajoukkueen vakiokalustoa viime kaudella, vahvistaa Jokipoikien päävalmentaja Jarno Pikkarainen seuran virallisilla sivuilla.

Nuori hyökkääjä ihastutti otteillaan viime vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, jossa mies iski 7 tehopinnaa kuudessa ottelussa ja kuului joukkueensa parhaimpiin pelaajiin. Jekimovs pääsi haistelemaan myös miesten kisojen tunnelmaa, mutta neljässä pelaamassaan ottelussa tilastoihin kertyi vain neljä jäähyminuuttia.

Jekimovsia kuvaillaan viihdyttäväksi pelaajaksi varustettuna hyvällä luistelutaidolla, laukauksella ja teknisyydellä. Viime kaudella mies voitti Ruotsin SuperElit-juniorisarjan mestaruuden Brynäsin riveissä. Aiemmin urallaan hän pelasi kotimaassaan SK LSPA/Rigan riveissä Latvian pääsarjassa kolme kautta takoen hurjia tehopinnoja.

Uusi vahvistus debytoi ärjypaitojen kokoonpanossa mahdollisesti jo huomenna perjantaina Turussa TuToa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle