Jokipojat kertaheitolla nollasta viiteentoista

MESTIS / Uutinen
Jokipojat aloitti pelaajasopimusten julkaisemisen lyömällä kertaheitolla 15 nimeä pöytään. Viime kauden avainpelaajista moni jatkaa Joensuussa, ja toistaiseksi nimekkäin uusi hankinta on taasen Salamoista siirtyvä Markku Flinck.

22-vuotias Markku Flinck pelasi päättyneellä kaudella Mestiksen kirkkonummelaisseuran paidassa 49 ottelua. Niissä tämä isokokoinen (186 cm/88 kg) sentteri iski tehot 5+17. Flinckillä on tilillään kaudelta 2004–05 myös 8 SM-liigaottelua (1+0) kasvattajaseuransa Espoon Bluesin paidassa.

– Flinck on isokokoinen, taitava ja vähän fyysinenkin sentteri, jolla on potentiaalia liigaankin. Blues seuraa edelleen mielenkiinnolla kaverin kehittymistä, ja kun opiskelukuviotkin loksahtivat kohdalleen, niin mielellämme otimme hänet tänne, Jokipoikien valmentaja Jami Kauppi tuumasi.

Toinen uusi sentteri Joensuuhun saapuu Lappeenrannasta. SaiPalle A-nuorten SM-liigassa viime talvena tehot 6+17 nakuttanut Iikka Voutilainen teki try-outilla vaikutuksen valmentajiin ja lunasti näin itselleen pelipaikan Jokipojista. 21-vuotiaan Voutilaisen mitat ovat 175 cm/84 kg.

– Vahva pelaaja, jolle on ajateltu lähtökohtaisesti puolustavan sentterin roolia. Voutilainen tulee taistelemaan joukkueen nelossentterin paikasta.

Uusi tuttavuus on myös lieksalaislähtöinen, mutta kaksi edelliskautta Tapparan A-nuorissa pelannut puolustaja Jani Oinonen. Omista A-nuorista Jokipojat on nostanut vuorostaan edustusjoukkueen rinkiin hyökkääjät Joonas Oinosen ja Teemu Heikkisen sekä maalivahti Joakim Wessmanin. Heistä Heikkinen ja Wessman voivat pelata tulevalla kaudella tarvittaessa vielä junioreissakin.

– Olemme ihan tietoisesti ottaneet nyt paljon nuoria pelaajia mukaan. Valmennustiimiimme liittynyt Timo "Tumba" Turunen vastaa erityisesti heidän kouluttamisesta yksilötasolla.

Sopimuksen saaneiden nuorten lisäksi Jokipoikien edustusjoukkueen mukana harjoittelee kesän ajan kuusi A-junioria. Ainakin toistaiseksi harjoitusringissä on myös viime kauden sopimuksettomia pelaajia.

Puruskainen, Keränen ja Nevalainen jatkavat

Viime kauden joukkueesta Jokipojat on kiinnittänyt tähän mennessä yhdeksän miestä. Hyökkääjistä joukkueessa jatkavat ainakin Sami Puruskainen (viime kauden tehot 16+36), Jani Keränen (23+21), Toni Mustonen (9+16) ja Sami Mutanen (6+9) sekä nuoret Heikki Puustinen (5+6) ja Janne Häikiö (3+6).

Puolustajista taas nimensä sopimuspaperiin ovat laittaneet jo kaksi viime kauden tehokkainta pakkia eli Kimmo Nevalainen (6+29) ja Juho Kuronen (10+12). Myös viime kaudella vielä lähinnä A:ssa pelannut Ville Väänänen pysyy joensuulaisten vahvuudessa.

– Tässä on oikein hyvä runko lähteä rakentamaan ensi kauden joukkuetta. Tilanne on viime vuoteen verrattuna erittäin hyvä, ja eiköhän vapun jälkeen porukkaan saada taas vähän täydennystä, Jami Kauppi uskoo.

– Maalivahtitilanne on nyt toki vielä täysin auki, mutta verkot ja katiskat ovat jo vesillä. Tavoitteena on löytää ehdottomasti huipputason ykkösveskari joukkueeseen, jotta voimme tavoitella ensi kauden Mestiksessä sijoja 1.–4.

Jokipojat yrittää kasvattaa budjettinsa viime kauden noin puolesta miljoonasta peräti 700 000–800 000 euron tasolle. Lopulliseen muotoonsa joukkue onkin tarkoitus kasata vasta kauden alla.

– Annamme nuorille vielä elokuun harjoituspeleissä mahdollisuuden näyttää kyntensä. Mutta syksyllä ryhmää on sitten tarkoitus vahvistaa esimerkiksi liigaseuroilta vapautuvilla pelaajilla, Kauppi kertoo.

Teemu Heikkisen 2+1-vuotista ja Väänäsen 2-vuotista sopimusta lukuun ottamatta kaikki Jokipoikien nyt julkistamat sopimukset ovat joko mallia 1 tai 1+1 vuotta.

Jokipoikien sopimuspelaajat

» Lähetä palautetta toimitukselle