BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Jokipojat kasaa kovaa ryhmää

MESTIS / Uutinen
Päättyneellä kaudella Mestis-paikkansa vasta karsinnoissa pelastanut Jokipojat on kasaamassa ensi kaudeksi vahvaa joukkuetta. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät hyökkääjä Matti Hietakangas sekä puolustajat Jarno Virkki ja kasvattajaseuraansa palaava Kimmo Nevalainen. Jokipojilla on sopimus jo 16 pelaajan kanssa.

Kaikilla Jokipoikien kolmella uudella vahvistuksella on nuoresta iästään huolimatta takana pelikokemusta aina miesten SM-liigaa myöten. Jokainen kolmikosta on päässyt jo kokeilemaan liigavauhtia onnistumatta kuitenkaan vakiinnuttamaan pelipaikkaansa liigatasolla.

Myös Mestis-taso on uusille jokipojille jo ennestään tuttu. Viime kauden sekä Hietakangas että Nevalainen pelasivat KooKoossa, ja Virkki puolestaan kävi pelaamassa yhdeksän ottelua Haukoissa. Virkki on pelannut aikasemmin myös FPS:ssä.

Hietakangas ja Virkki uusia haasteita hakemassa

22-vuotias Matti Hietakangas on ähtäriläislähtöinen pelaaja, joka siirtyi jo nuorena Tampereelle hakemaan kiekko-oppia. Hietakangas pääsikin juhlimaan A-nuorten SM-kultaa Tapparassa keväällä 2004, ja olikin tuolloin joukkueensa paras pistemies sekä joukkueensa kapteeni. Tuolla kaudella mies pääsi pelaamaan myös kuusi ottelua miesten SM-liigaa.

Voittoisan Tappara-kauden jälkeen miehen tie vei viime kaudeksi KooKoohon. Kausi Kouvolassa oli kuitenkin pettymys, sillä tehot Mestiksessä jäivät vaatimattomiksi - 3+2=5. Potentiaalia kookkaalla ja pelaajana monipuolisella Hietakankaalla pitäisi olla kuitenkin paljon parempaan, siitä todisteena ovat komeat tehot A-junioreissa.

Ajatuksiin tulevaisuuden liigatähteydestä mies suhtautui kuitenkin vielä varauksella.

- Katsotaan nyt askel kerrallaan. Keskitytään ensin tulevaan kauteen ja pelaamaan Jokipoikien puolesta. Lähden hakemaan uutta porrasta viime kaudesta, jolla en päässyt omalle tasolleni. Uusia haasteita olen hakemassa, tuumaili Hietakangas

Kysyttäessä mies pohti myös omia vahvuuksiaan kiekkoilijana.

- Pystyn pelaamaan monenlaisissa rooleissa, sekä hyökkäävissä että puolustavissa. Myös fyysisesti pärjään, lupaan että taklauksiakin on ensi kaudella luvassa, jatkoi Hietakangas.

Jarno Virkki on 21-vuotias hämeenlinnalaislähtöinen puolustaja, jonka suurimpia vahvuuksia ovat fyysisyys ja voima. Mies pystyy kuitenkin pelaamaan hyvin myös kiekon kanssa, joten hänestä tulee olemaan apua Jokipojille myös hyökkäyspäässä.

Menneellä kaudella nuorten maajoukkueitakin kolunnut hämeenlinnalainen pelasi seitsemän peliä SM-liigaa. Muilta osin Virkin loukkaantumisten sävyttämä kausi meni A-junioreiden liigassa sekä muutaman pelin verran vuokralla Haukoissa. Varsinkin Haukoille Virkki oli visiittinsä aikana kova vahvistus.

Virkki tulee hyvillä mielin uuteen kaupunkiin ja joukkueeseen.

- Minulla on ollut viime aikoina rikkinäisiä kausia. Täällä on tarkoitus pelata ehjä ja hyvä kausi. HPK:ssa en saanut kunnollista näyttöpaikkaa, mutta nyt saan näyttää, mitä osaan. Täällä on kuulemma hyvä jääkiekkokulttuuri ja Joensuu on muutenkin urheilukaupunki. Olen kuullut pelkkää hyvää seurasta, kertoi puolestaan Virkki tunnelmiaan.

Omista vahvuuksistaan suurimpana hämeenlinnalainen piti asennetta.

- Pelaan aina sydämellä, taidot kehittyy sitten mukana. Mutta ilman sydäntä ei ole mitään, filosofoi Virkki.

Vanhat tutut vahvistukset

22-vuotias Kimmo Nevalainen on Jokipoikien oma kasvatti, joka siirtyi kolme vuotta sitten Joensuusta SaiPaan. Lahjakas puolustaja oli sitä ennen ehtinyt pelata nuoresta iästään huolimatta jo Mestistäkin Jokipoikien edustusjoukkueessa.

Kolmen vuoden kiertueellaan Nevalainen ehti pelata SaiPan edustusjoukkueen ja A-nuorten lisäksi myös KooKoossa, jossa kului viime kausi. Kausi Kouvolassa ei kuitenkaan sujunut täysin odotusten mukaan, eikä tehopisteitä kertynyt ihan toiveiden mukaisesti. Ensi kaudella Nevalaiselta odotetaan kuitenkin paljon, kun hän pukee päälleen kasvattajaseuransa nutun.

Viime kauden joukkueesta Jokipojista jatkaa 25-vuotias laitahyökkääjä Lauri Heinonen. Lahtelaislähtöinen Heinonen rymistelee aina täydellä asenteella ja tekee paljon likaistakin työtä joukkueensa eteen.

Heinonen valmistautuu erittäin luottavaisella mielellä tulevaan kauteen.

- Jokipojat oli ehdottomasti ykkösvaihtoehto. Nyt on huomattavasti parempi pohja kuin vuosi sitten, jolloin alkukausi meni pelipaikkaa arpoessa ensin KalPassa ja sitten täällä try-outilla. Tehdään kovasti töitä, ei varmasti tulla antamaan ensi kaudella yhtään eteen alussa kuten viime vuonna.

- Ette ole vielä nähneet parasta Heinosta, maaleja tulee huomattavasti enemmän kuin viime kaudella, lupasi laitahyökkääjä hymyillen.

Joukkueen valmentaja Kari Rauhanenkin suhtautui luottavaisesti tulevaan.

- Pari paikkaa on joukkueessa vielä auki, mutta tämä on kuitenkin hyvä tilanne. Yritetään välttää normaali syksyn pelaajahässäkkä. Nyt olenkin saanut ihan rauhassa rakentaa tätä joukkuetta.

Rauhanen jatkoi vielä tulevan kauden tavoitteista.

- Tavoitteenani on, että kaikki meidän jätkät pelaa täällä vain ensi kauden ja menee sitten liigaan. Jokaisen meidän nuoren pelaajan tavoitteena on liiga, nostetaan ne siinä rajoilla olevat pelaajat liigaan sen rajan yli. Mestiksen tehtävä on tuottaa pelaajia liigaan, ja tietysti myös antaa elämyksiä joensuulaiskatsojille, linjasi Rauhanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle