Jokipojat julkaisi runkonsa – Hiltunen Kajaanista hyökkäykseen

MESTIS / Uutinen
Hokin Timo Hiltunen (28) siirtyy Jokipoikiin.
Kuva © Sami Kemppainen
Jokipojat julkaisi keskiviikkona kahdentoista pelaajan sopimukset. Täysin uutena pelimiehenä joensuulaisseuraan siirtyy Hokissa hyökännyt Timo Hiltunen.

Jokipoikien maalivahtiosastolla ovat tulevalla kaudella Jonathan Iilahti ja Timo Niemi. Iilahden jatko julkaistiin jo kesken viime kauden. Kiekkokiertolainen Niemi taas on tuttu nimi myös ärjypaidasta usealta kaudelta.

− Aina ollu kiva pelata täällä ja varsinkin Jokipoikien paidassa. Yksi iso syy oli, että täällä on nauttinut pelaamisesta, Niemi mietiskeli.

− Uskon, että saadaan hyvä joukkue kasaan ja pystymme menestymään.

Puolustukseen joukkue kiinnitti jatkosopimuksella Joni Murasen ja A-junioreista tulevan Wiljami Kupiaisen. Pakkikalustoon kuuluu myös Eppu Rissanen, joka Iilahden tapaan solmi jatkosta jo viime kaudella.

Hyökkäyspäätä saapuu vahvistamaan tasaisia yli 20 pisteen kausia Mestiksessä takonut Timo Hiltunen. Viime kaudella Hokin katastrofaalisella kaudella Hiltusen tehot olivat 10+12. KalPa-kasvatti on pelannut Mestistä myös SaPKossa ja Jukureissa.

Hiltusen, 24, vyöllä on muun muassa kaksi Mestis-mestaruutta (2015, 2016) ja vuoden tulokkaan palkinto keväältä 2014.

Jatkosopimukseen pääsivät myös joensuulaisten viime kauden kärkihyökkääjiin kuuluneet Joonas Larinmaa ja Itävallasta kesken kauden palannut Samu Pitkänen. Seura solmi jatkosta myös Oula UskinOskari Lehtisen ja Teemu Holttisen kanssa.

− Jäi aika paljon hampaankoloon, kun tiputtiin jo puolivälierissä pois. Kovasti treenataan kesä ja lähdetään menestymään, Pitkänen kommentoi.

Edustusjoukkuesopimuksella joukkue kiinnitti myös 18-vuotiaan Miro Väänäsen. Joensuulaisessa Suomi-sarjan Kiekkokoplassa viime kauden pelannut Eetu Rissanen puolestaan palaa Jokipoikien hyökkäykseen, kun Kiekkokoplakin putosi II divisioonaan.

− Olen erittäin tyytyväinen näihin pelaajiin, jotka ovat nyt nimen paperiin laittaneet. Meillä on erittäin hyvä tilanne tällä hetkellä, ja kaikki ovat tässä vaiheessa jo sitoutuneet, päävalmentaja Jouni Varis sanoi.

Kaikki nyt julkaistut sopimukset ovat vuoden mittaisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle