TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Jokipojat ja Dinamo Riika yhteistyöhön

MESTIS / Uutinen
Joensuun Jokipojat on aloittanut yhteistyön latvialaisen KHL-joukkue Dinamo Riian kanssa. Mestis-kauteen valmistautuva joensuulaisjoukkue saa heti ensi alkuun kaksi nuorta latvialaispelaajaa lainalle. Lisäksi seura tiedotti laskevansa liikkeelle osakeannin.

Jokipoikien ja Dinamon yhteistyö sai vauhtia jo viime keväänä, kun latvialaisjoukkueen päävalmentaja Pekka Rautakallio oli yhteyksissä punamustien koutsi Mikko Haapakosken kanssa. Seuran mukaan yhteistyöllä pyritään monipuoliseen kanssakäymiseen niin pelaajavaihtojen kuin myös valmennuksellisten asioiden parissa.

– Onhan tämä sopimus toki seuran kannalta erittäin merkittävä asia ja pelinavaus KHL:ään päin, mutta samalla myös tunnustus Jokipojille laadukkaasti tehdystä päivittäisestä työstä, kommentoi puheenjohtaja Pentti Matikainen seuran tiedotteessa.

– Halukkaita yhteistyökumppaneita olisi varmasti ollut muitakin, mutta Dinamo valitsi Jokipojat nuorten, lahjakkaiden pelaajiensa kehittämisseuraksi. Muihinkin seuroihin oli jotain virityksiä, mutta ainoina järkevinä kohteina maantieteellisesti olivat Pietari ja Riika.

Matikaisen mukaan sopimus on myös taloudellisesti erittäin järkevä, sillä Dinamo hoitaa pelaajien palkkakulut ja joensuulaisille jää hoidettavakseen vain elämiskulut.

Pavlovs ja Jakovlevs mukaan alkuviikosta

Riiasta Joensuuhun saapuvat hyökkääjä Vitalijs Pavlovs sekä puolustaja Martins Jakovlevs. Molemmat lainapelaajat ovat olleet viime viikot Dinamon KHL-joukkueen mukana leireilemässä. Matikaisen mukaan mitään automaattista paikkaa kokoonpanossa ei ole, vaan pelaajat saavat itse raivata tiensä isoihin rooleihin.

– Rautakallion Pekka on kartoittanut näitä pelaajia, jotka tulevat olemaan heillä tulevaisuuden vastuunkantajia. Häneltä tuli sitten jonkinlaista rankingia ja me pääsimme ihan keulilta valitsemaan, iloitsee päävalmentaja Haapakoski.


Mikko Haapakoski saa latvialaisia luotsattavakseen.
Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net/

Miltei kaksimetrinen Pavlovs, 23, taitaa niin sentterin kuin laiturinkin tehtävät. Viime kausi jätillä kului Beibarys Atyraun joukkueessa Kazakhstanin liigassa, jossa mies iski 25 tehopinnaa 51 ottelussa. Puolustajan tontilla viihtyvä Jakovlevs, 21, on puolestaan edustanut viime kaudet pääosin KHL-joukkueiden junioriliiga MHL-liigan HK Rigaa. Viime kauden 65 ottelua seuran paidassa tuottivat tehopisteet 3+28.

– Kumpikin on käynyt läpi Latvian nuorisomaajoukkuesysteemit ja on esiintynyt myös Latvian A-maajoukkueessa, muistuttaa toisen kautensa joensuulaisten peräsimessä aloittava oululainen.

Pelaajat saapuvat Joensuuhun perjantaina. Lauantain harjoituskauden avaavaan SaPKo-mittelöön he eivät kuitenkaan vielä ota osaa, vaan aloittavat jääharjoittelun vasta maanantaina. Kummankin lainasopimus kattaa koko kauden, mutta Dinamolla on oikeus kutsua lainapelaajansa milloin vain takaisin.

Osakeannilla tarkoitus vahvistaa seuran vakavaraisuutta

Seura tiedotti myös laskevansa liikkeelle kauan suunnitellun osakeannin. Kolmessa eri kategoriassa myytävät osakkeet ovat ostettavissa heti.

– Vahvempi tase ja vakavaraisuus on äärimmäisen tärkeä peruspilari ja edellytys seuran pitkäjänteiselle kehittämiselle. Talouspuolella on ollut viime aikoina hieman vaikeaa, mutta nokka on nyt vakaasti ylöspäin ja seuraassa on kova draivi päällä, kertoo Jokipoikien taustayhtiö HokiJoki Oy:n puheenjohtaja Timo Kupiainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle