Jokipoikiin kaksi uutta tulokasta ja kaksi jatkajaa

MESTIS / Uutinen
Jokipojat julkaisi lisää pelaajasopimuksia. Joukkueen jatkoksi liittyvät Mikkelin Jukureista siirtyvä Antti Kerälä ja KalPasta saapuva Tomi Tuomainen sekä viime kaudellakin ärjypaidassa esiintyneet Sami Mutanen ja Matti Näätänen. Samalla seura ilmoitti purkaneensa Harri Huohvanaisen sopimuksen yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa.

Jokipoikien sentteriosasto sai lopullisen silauksensa Antti Kerälän, 22, allekirjoitettua sopimuksen susirajalle.

– Kerälä tuo joukkueeseen kiekollista taitoa, kaveri ymmärtää pelin hyvin ja sopii ominaisuuksiltaan erittäin hyvin joukkueen kokonaisuuteen, iloitsee valmentaja Jarno Pikkarainen.

Viime vuonna HPK-lähtöinen pelimies esiintyi Jukureissa, LeKissä ja TuTossa.

– Antti on parhaimmillaan myös varsin tehokas, tekihän hän Jukureissa pelatessaan lähes pinnan per peli, jatkaa Pikkarainen.

Kerälän sopimuksessa on pykälä, jonka perusteella sopimusta voidaan uudelleenpuntaroida, mikäli mies jää vaille havittelemaansa opiskelupaikkaa Joensuusta. Seuran mukaan hyökkääjän esiintyminen joukkueen riveissä on tästäkin huolimatta hyvin todennäköistä.

Takalinjoille Tuomainen ja Näätänen

Toinen seuran uusista sopimuspelaajista on Kuopiosta siirtyvä 21-vuotias Tomi Tuomainen. Tuomainen ehti sovitella Jokipoikien sotisopaa päällensä jo menneellä kaudella seitsemän ottelun ajan, kunnes kutsu kävi takaisin kalakukkokaupunkiin.

Viime loppukauden Jokipoikien puolustuspäässä luutinut Matti Näätänen, 25, jatkaa joensuulaisnivaskassa kauden mittaisen sakkokierroksen ajan. Espoolaiskasvatti on todellinen kiekkokiertolainen, joka on urallaan ehtinyt pelata Norjassa, Ruotsissa, Tshekeissä ja Itävallassa.

Mutanenkin jatkaa, nuoremman Huohvanaisen sopimus purettiin

Joensuussa kotiyleisön suosikiksi noussut Sami Mutanen, 24, signeerasi myös nimensä kasvattajajoukkueensa tarjoamaan jatkopahviin. Nopeista koivistaan tunnetun Mutasen mennyt kausi oli menestys, ja saldona oli 51 ottelusta tehot 15+17.

Sen sijaan jo aiemmin sopimuksen allekirjoittanut Harri Huohvanainen ei tulevalla kaudella Jokipojissa esiinny. Seura ilmoitti, että Huohvanaisen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä ilman dramatiikkaa. Viime kaudella Huohvanainen ei juuri joensuulaiskokoonpanoon mahtunut, ja mies kiekkoilikin pääosin Lieksan Hurtissa lainalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle