Jokipoikien runko kasassa

MESTIS / Uutinen
Mestis-kauteen valmistautuva Joensuun Jokipojat julkaisi torstaina ensimmäiset 18 pelaajasopimustaan. Hyvin omavaraisesta sopimuspakasta esiin nousevat sentteri Juuso Rajalan jatko sekä puolustaja Esa Lehikoisen kaksivuotinen kontrahti.

Jokipoikien hiljaiselo päättyi torstaina, kun seura julkaisi suuren määrän runkopelaajien sopimuksiaan. Kultaisella Kiekolla Mestiksen parhaaksi pelaajaksi hiljattain valitun Juuso Rajalan sopimusta voidaan pitää hienoisena yllätyksenäkin. Rajala mätti männä kaudella hurjat tehopinnat 12+39=51.

Muut jatkosopimuksiin nimensä rustanneet kärkipelaajat ovat puolustajat Matti Näätänen ja Jarkko Immonen. Immosen uran huhuiltiin olevan jo ohi, mutta viime kauden kapteeni tuli toisiin aatoksiin rustatessaan kaksivuotisen jatkopahvin.

– Viime kauden playoffien ja finaalien aikaan huomasi, miten hienoa touhua se onkaan ja jatkohalut heräsivät, kertoo Immonen.

– Mitään muuta tavoitetta ei ole enää kuin voittaa mestaruus. On hyvinkin mahdollista, että tämä on viimeinen sopimukseni.

Muita jatkajia viime kauden sopimuspelaajista ovat hyökkääjät Ilmari Pitkänen, Janne Niva, Otto Karvinen, Ville Halonen, kesken viime kauden rapakon takaa kotiutunut sentteri Joona Manninen, Oula Uski ja näyttävän debyytin tehnyt Jesse Paukku.

Paluumuuttajia liigasta

Viime kauden alun Joensuussa kiekkoillut Esa Lehikoinen, 26, palaa kasvattiseuraansa kaksivuotisella sopimuksella. Lehikoinen pelasi viime kaudella Jokipojissa 11 ottelua ennen lähtöään Lukon ja myöhemmin HPK:n riveihin.

– Viime kauden aikana ajatus paluusta oli jo mielessä. Kausi oli hyvin rikkonainen ja haluan nyt tietynlaista pysyvyyttä. Seura menee koko ajan eteenpäin, täällä on varamsti hyvät mahdollisuudet menestyä, ennusti Lehikoinen tuoreeltaan.

Muita joensuulaisia sopimuksen sorvanneita ovat puolustaja Aleksi Elorinne Tapparasta sekä hyökkääjä Juuso Kaijomaa SaiPasta. Kumpikin jokipoikakasvatti lähti liigaseuran organisaatioihin jo rippikouluikäisenä.

– Erittäin hieno fiilis, että Jokipojat antoi mahdollisuuden "palata kotiin", ilakoi Elorinne.

– Lähtö jo 16-vuotiaana pääkaupunkiseudulle oli kasvattava kokemus, mutta toisaalta loistava päätös.


Aleksi Elorinne, Jarkko Immonen, Jesse Paukku ja Esa Lehikoinen sopimukset taskussa.
Mikko Holopainen

Maalivahtiosastolle täydennystä

Veräjälleen joensuulaisseura on hankkinut Pelicansin organisaatiosta 24-vuotiaan Antti Rautiolan. Koko viime kauden loukkaantuneena ollut Timo Niemi jatkaa puolestaan myös ensi kaudella punapaidoissa.

– Rautiola on minulle vanha tuttu Oulusta. Mies oli K-Laserin ensimmäisellä Mestis-kaudella seuran voittojen takuumies. Niemi on vielä A-ikäinen ja pelannee osan kaudesta siellä, kertoo kaksivuotisen jatkosopimuksen rustannut päävalmentaja Mikko Haapakoski.

Haapakosken mukaan maalivahtiosastolle tullaan hankkimaan vielä yksi vahvistus.

Junioreille ja valmentajille jatkosopimuksia

Haapakosken valmennustiimin täydentää myös ensi kaudella kakkosluotsi Jouni Varis. Liigaan nousseen A-juniorijoukkueen perämisessä heiluu myös ensi kaudella Mika Martikainen.

Vähemmälle peliajalle edustuksessa jääneistä sopimuksen ovat sorvanneet hyökkääjä Jesse Jormanainen ja puolustaja Markus Pietarinen.

Karevaara ja Ranta kiikarissa

Päävalmentaja Haapakosken mukaan viime kauden ykköshyökkääjiin lukeutuneet Joona Karevaara ja Roope Ranta ovat mahdollisesti ärjypaidassa myös ensi kaudella.

– Karevaaran kanssa meillä on hyvä neuvotteluyhteys. Ranta on Bluesin sopimusmiehiä, mutta olemme varteenotettava vaihtoehto, kun Espoossa tehdään ratkaisuja, kertoo Haapakoski.

Jokipojilla on kasassa täten 18 pelaajasopimusta kaudelle 2012–2013.

– Rakennusprojekti on vielä pahasti kesken, mutta tällainen määrä pelaajia on semmoinen runko, jonka varaan on hyvä alkaa tehdä jatkohankintoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle