Jokila ja Koskirannat jatkavat SaiPassa – Levokari palaa tositoimiin

LIIGA / Uutinen
SaiPa ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen hyökkääjä Tero Koskirannan kanssa. Lisäksi seura käytti Jarno Koskirannan ja Jarmo Jokilan sopimuksissa olleet optiot. Viikko takaperin kiekon suuhunsa saaneen Pauli Levokarin vamma on odotettua lievempi ja lappeenrantalaisten luottopakki on kaukalossa lauantain TPS-ottelussa.

SaiPan ensi kauden joukkueen kasaaminen on hyvässä vauhdissa. Joukkueen hyökkääjistö alkaa pikkuhiljaa hahmottua, kun Tero Koskiranta, Jarno Koskiranta ja Jarmo Jokila jatkavat Saimaan rannoilla. Veljeksistä vanhemman, Teron, sopimus kattaa kauden 2010-2011. Jokila ja Jarno Koskiranta jatkavat SaiPassa kaksi seuraavaa kautta.

Tero Koskiranta tuli SaiPaan viime kauden alussa Espoon Bluesin riveistä ja loisto-otteet harjoitusotteluissa toivat isokokoiselle hyökkääjälle koko kauden kestävän sopimuksen. Optio tulevasta kaudesta käytettiin jo hyvissä ajoin joulukuussa ja Koskiranta paukutteli mukavat 18+22=40 tehot. Kuluvaan kauteen suurin odotuksin lähtenyt Koskiranta koki harjoituskaudella loukkaantumisen ja kauden alku meni polvivamman vuoksi pilalle.

– Ei sopimusneuvottelut varmaan ikinä mene hirveän helposti, mutta molemmilla oli halu tehdä jatkosopimus. Minulle asia oli selvä siinä vaiheessa, kun kuulin päävalmentaja Ari-Pekka Selinin jatkavan täällä. Joukkueeseen on luvattu satsata enemmän ja uskon, että pystyn täällä kehittymään pelaajana vielä paljon, Koskiranta toteaa seuran verkkosivuilla.

Veljeksistä nuorempi, Jarno pelaa ensimmäistä liigakauttaan. Mestis-kaukaloissa hyvin esiintynyt isokokoinen sentteri herätti SaiPa-johdon huomion ja Koskiranta vaihtoi Jokipojat SaiPaan. Loistavasti kahteen suuntaan pelaava 23-vuotias keskushyökkääjä on ottanut ison roolin joukkueen kakkossentterinä ja pelistä toiseen joukkueensa parhaimmistoon kuuluva Koskiranta on takonut 33 ottelussa tehot 5+8=13.

TPS-kasvatti Jokila tuli SaiPaan Mestiksen TuTosta, jossa taidokas hyökkääjä voitti sarjan pistepörssin. Jokila pelasi hyvät harjoitusottelut ja sai try-outin kautta koko kauden kattavan sopimuksen. Pienikokoisella hyökkääjällä oli lieviä vaikeuksia mahtua syksyllä kokoonpanoon ja Jokila otti jälleen vauhtia Mestiksestä Jukureiden riveistä. Viimein Jokila pääsi vauhtiin myös liigassa, mutta mainion jakson päätti käsivamma ja veneluun murtuminen. Potentiaalista kertovat kuitenkin hyvät tehot 5+5=10 vain 18 ottelussa.

– Näillä sopimuksilla osoitetaan, että haluamme pitää parhaita pelaajiamme riveissä. SaiPassa on jatkuvuutta ja sitä vahvistetaan näiden pitkien sopimusten kautta. Nämä pelaajat kiinnostivat varmasti muullakin, SaiPan päävalmentaja Selin tietää seuran verkkosivuilla.

Tärkeiden jatkosopimusten lisäksi SaiPa tiedotti elämänsä kautta pelaavan Pauli Levokarin vamman olevan odotettua lievempi ja Levokari pääsee tositoimiin vain viikon levon jälkeen. Kiekon Lukkoa vastaan voimalla suuhunsa saanut puolustaja luistelee lauantaiseen kotiotteluun kokomaski päässään.

– Levokari pelaa kajuutta päässä huomenna. Murtuma on sillä tavalla, ettei se visiiri paina sitä kohtaa ja on lääkärin mukaan turvallista pelata, Selin kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle