Jokerit vahvistuu yliopistojenkillä

LIIGA / Uutinen
Helsingin Jokerit on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen yhdysvaltalaisen Steve Moseksen kanssa. Myös oululainen Matti Lamberg siirtyy helsinkiläisorganisaatioon.

Ilmalassa tapahtuu MM-kisojen lisäksi myös liigarintamalla. Jokerit vahvisti jälleen rivejään, kun seura hankki yhdysvaltalaishyökkääjä Steve Moseksen. 22-vuotias hyökkääjä on ennen tätä kautta kiekkoillut neljä kautta New Hampshiren yliopistojoukkueessa.

Moses on tuttu pelaaja Jokereille, sillä hän harjoitteli seurassa jo viime kesänä.

– Hän on meille tuttu mies, jonka luonteen tiedämme. Hän näki viime kesänä, minkälaista täällä on ja minkälaista pelaajaa on vastassa. On tärkeä asia, ettei hän tule täysin ummikkona Suomeen ja ammattilaispeleihin.

– Hän teki 22 maalia viime kaudella yliopistoliigassa, mikä on kova maalimäärä siinä sarjassa. Hänellä on nopeana ja taitavana pelaajana potentiaalia hakea Euroopasta tarvittava nousu uralleen, Jokerien toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen hehkuttaa.


Pronssijoukkue vahvistuu juuri ennen harjoituskauden alkua.
Jussi Kivimäki

Toinen hankinta, 19-vuotias Matti Lamberg, siirtyy Jokereihin Oulun Kärpistä. Lamberg on tuttu Jokerien uudelle kakkosvalmentajalle Tomek Valtoselle nuorten SM-liigapeleistä sekä alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta.

– Näemme Lambergissa hyvän potentiaalin. Nyt hän saa mahdollisuuden näyttää ja taistella paikasta liigajoukkueessa, Kekäläinen valottaa siirron taustoja.

Lisäksi Jokerit solmi jatkosopimuksen 17-vuotiaan Saku Salmisen kanssa. Keskushyökkääjä oli viime kaudella yksi Jokerien A-juniorijoukkueen kärkipelaajista.

» Lähetä palautetta toimitukselle