Jokerit vahvisti rivejään Hahlilla ja Filppulalla

LIIGA / Uutinen
Helsingin Jokerit julkisti torstaina tukun uusia pelaajasopimuksia, joista nimekkäimmät ovat Riku Hahl ja Ilari Filppula.

Viime vuonna Frölundan paidassa kiekkoilleen Riku Hahlin sopimus on mallia 1+1. 30-vuotias keskushyökkääjä on pelannut viisi viimeisintä kautta Ruotsin Elitserienissä Timrån ja Frölundan paidassa. Menneellä kaudella hän oli Frölundan kolmanneksi tehokkain pelaaja tehoin 4+20=24. Hahl on kuulunut viime vuodet myös maajoukkueen vakiokalustoon, ja hän pelasi päättyneellä kaudella Ruotsin EHT-turnauksessa helmikuussa.

Toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen on tyytyväinen keskushyökkääjien määrään.

– Jos joku ihmettelee, että onpa meillä paljon senttereitä, samaa ihmettelin itse välillä maajoukkueen osalta. Ihan hyvin se kuitenkin pärjäsi. Keskushyökkääjän on paljon helpompi siirtyä laitaan kuin laitahyökkääjän opetella pelaamaan keskellä. Keskushyökkääjän rooli on vaativampi puolustussuuntaan ja muutenkin.

Vuosi sitten SM-liigan pudotuspelien parhaaksi valitun 29-vuotiaan Ilari Filppulan sopimus on nelivuotinen. Viime kaudella AHL-seura Grand Rapidsin riveissä kiekkoilleen keskushyökkääjän piti liittyä Jokereihin jo vuosi sitten, mutta hän tarttui Detroit Red Wingsin tarjoamaan NHL-sopimukseen. Filppula pelasi loistokauden AHL:ssä keräten 76 ottelussa tehot 20+44=64. Jokereissa Filppula on pelannut SM-liigaa aiemmin kausilla 2002–2003 ja 2005–2006.

Myös päävalmentaja Erkka Westerlund antaa keskushyökkääjähankinnoille kiitosta.

– Meille on iso asia saada joukkue pelaavammaksi ensi kaudella. Siinä nämä kaksi keskushyökkääjää ovat isossa osassa.

Myös 17-vuotias Petteri Lindbohm liittyy joukkueeseen kolmen vuoden sopimuksella. Aiemmin Bluesissa pelannut vankkarakenteinen puolustaja pelasi viime kaudella muun muassa 18-vuotiaiden MM-kisoissa Saksassa.

Lisäksi koeajalla joukkueeseen liittyvät unkarilainen maalivahti Zoltán Hetényi, 23, puolustaja Niko Tuhkanen, 23, sekä ruotsalaishyökkääjä William Wallén, 19. Kaikki ovat jo mukana liigajoukkueen harjoituksissa, ja koeajat kestävät alustavasti elokuun loppuun.

Jatkosopimukset helsinkiläisseuran kanssa ovat solmineet hyökkääjät Ben Eaves ja Alexander Ruuttu sekä puolustaja Nico Manelius. Eavesin sopimus on yksivuotinen, Maneliuksen ja Ruutun kaksivuotiset.


Riku Hahl nähdään ensi kaudella Jokereissa.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

» Lähetä palautetta toimitukselle