Jokerit tiedotti tulevan kauden joukkueestaan

LIIGA / Uutinen
Helsingin Jokerit julkisti massiivisessa tiedotustilaisuudessaan tulevan kauden joukkueensa. Joukkuetta valmentaa odotusten mukaisesti Doug Shedden. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät maalivahti Juuso Riksman, puolustajat Marko Tuulola ja Mikko Kuparinen sekä hyökkääjät Jani Rita, Jyrki Louhi ja Kim Hirschovits. Jatkoaika oli paikalla tiedotustilaisuudessa ja haastatteli niin uutta valmentajaa kuin pelaajiakin.
kommentteja

Kolumni: Maltillista massiivisuutta
[lue lisää]Haastattelu: Doug Shedden vastaa kritiikkiin
[lue lisää]Haastattelu: Sääntömuutokset eivät pelota Juuso Riksmania
[lue lisää]Pikapaloja pelaajilta
[lue lisää]Pelaajalista: Jokerit 2006-07
[lue lisää]

Jokerit lähtee kauteen 2006-07 kanadalaisopein. Seura julkisti tänään tuoreen päävalmentajansa Doug Sheddenin sopimuksen. Sopimus on kaksivuotinen ilman optiota jatkosta, ja sen on aikana Jokerit tavoittelee "vain ja ainoastaan Suomen mestaruutta".

- Päädyimme heti siihen, että tämä on paras ratkaisu meille, ei tässä paljon ollut vaihtoehtoja. Ihan turha kysyä tavoitteesta, Jokerit-pomo Hjallis Harkimo toteaa.

- Haluaisin ensin kiittää herra Harkimoa, että saan jäädä Helsinkiin. Olemme saaneet kasaan uskomattoman ryhmän pelaajia. HIFK:n kanssa en päässyt sopimukseen ja täällä pääsin. Siinä se syy. Myös mahdollisuus voittaa mestaruus on yksi syy, Shedden selvittää päätöksensä taustoja.

- Bern oli ainoa toinen vaihtoehto, mutta päätimme jäädä tänne, sillä olemme muuttaneet paljon urani aikana.

Sheddeniä auttavat kotiutumaan kakkosvalmentajaksi palaava Waltteri Immonen ja maalivahtivalmentajana sekä joukkueenjohtajana jatkava Hannu Nykvist.

- Kesäharjoittelu on jotain aivan uutta näille pelaajille. Jokainen viikonloppu on pitkä ja treenaamme vain alkuviikosta. Menemme jäälle vasta heinäkuussa ja tiedän pelaajien arvostavan tätä uutuutta, Shedden kertoo valmennusmetodeistaan.

Uusia tulokkaita ja jatkosopimuksia

Samalla valmentajan kanssa marssitettiin tiedotusvälineiden eteen lähes koko tulevan kauden joukkue. Nimekkäimpiä nyt julkistetuista uusista pelaajista ovat Jani Rita, Juuso Riksman, Marko Tuulola, Jyrki Louhi ja Kim Hirschovits. Merkittävimmät jatkosopimuksen solmineet taas ovat Tommi Santala, Sami Lepistö ja Petri Pakaslahti.

Tuoreista hankinnoista kaikki allekirjoittivat kaksivuotisen sopimuspaperin, paitsi vuoden sopimukseen tyytynyt Rita. Jatkajista taas ainoastaan Sami Lepistö sai kaksivuotisen sopimuksen, muut vain vuoden mittaisen.

- En nyt näihin palkkoihin mene, mutta olemme tehneet budjetin siten, että joukkue on tässä, eikä tule enää lisää pelaajia. Tämä joukkue on halvempi kuin viime kaudella, kun pelaajia meni ja tuli, Harkimo sanoo.

Kuluvan kauden NHL:ssä Edmontonin ja Pittsburghin organisaatioissa tahkonnut Jani Rita palaa kasvattajaseuraansa. Ridan oli tarkoitus kiekkoilla jo mennyt kausi Jokereiden paidassa, mutta Oilers imaisi miehen takaisin Pohjois-Amerikkaan liigakauden kynnyksellä.

Rita, 25, pelasi NHL:n runkosarjassa 51 ottelua tehoilla 6+4=10. Yhteensä Rita on pelannut urallaan 66 NHL-ottelua. Ennen AHL-vuosien 2001-2004 jälkeistä comebackiaan Jokereihin Rita kiekkoili lisäksi kaudella 2004-2005 Hämeenlinnan Pallokerhossa, jolloin nousujohteinen kausi tuotti 21 maalia ja 39 tehopistettä.

29-vuotias Juuso Riksman torjui itsensä kuluneella kaudella liigan eliittiin Ässissä. IFK-kasvatti on urallaan ehtinyt kiertää niin Suomea kuin ulkomaitakin, mutta nyt vuorossa on paluu kotikonnuille, tosin sen vieraamman seuran riveihin.

"Väärälle" puolelle Pasilaa muuttaa myös Kim Hirschovits. 8-vuotiaasta asti HIFK:ta edustanut hyökkääjä päätyi Jokereihin Doug Sheddenin vanavedessä.

Viikon kuluttua 24 vuotta täyttävä Hirschovits pystyy vahvistamaan jokeripakkaa niin keskellä kuin laidassakin. Hänen kohdallaan riski NHL-pestistä saattaa kuitenkin vielä realisoitua ennen kauden alkua.

Marko Tuulola puolestaan palaa Jokereihin kahdeksan muualla vietetyn vuoden jälkeen. Kaksi edellistä kautta hän on pelannut Sveitsin liigan Rapperswil-Jonassa. Hämeenlinnalaislähtöinen puolustaja on ehtinyt jo veteraani-ikään, mutta virtaa riittää vielä.

Toinen Hämeenlinnaan voimakkaasti liitettävä tuore jokeripelaaja on laitahyökkääjä Jyrki Louhi. Nurmon Jymystä C-juniori-ikäisenä HPK:hon vaihtanut Louhi tulee Jokereihin hakemaan jatkoa puolitoista viikkoa sitten voitetulle Suomen mestaruudelle.

Jatkosopimukset lähes koko joukkueelle

Uusien pelaajien lisäksi Jokereissa pelaa tulevalla kaudella paljon vanhoja tuttuja. Jo aiemmin muihin seuroihin sopimukset tehneiden lisäksi vain Steve Passmore, Roman Vopat, Riku Rahikainen ja Samuli Jalkanen eivät edusta seuraa ensi syksynä. Narripaidassa jatkavat aiemmin mainittujen lisäksi vuoden sopimuksilla myös Tony Virta, Arto Kuki ja Esa Kivistö.

- Kaikkien niiden pelaajien kanssa on tehty sopimus, joille tarjottiin sopimusta, Hjallis Harkimo kertoo.

Sami Lepistön kohdalla uhkakuvana on edelleen Jokerien kannalta mahdollinen NHL-sopimus. NHL:n ja IIHF:n siirtosopimuksen nojalla Washington Capitalsilla on aikaa kesäkuun puoliväliin asti, jos se haluaa napata pelaajan omille palkkalistoilleen tulevaksi kaudeksi.

Myös muut NHL-varatut pelaajat saattavat vielä jättää seuran. Tomek Valtosen, Markus Kankaanperän, Kevin Kanteen ja Mikko Kaltevan kohdalla NHL-peikon ilmaantuminen on kuitenkin epätodennäköisempää kuin Lepistön.

- Kaikki ne pelaajat, jotka on varattu, ovat mahdollisia lähtijöitä. Toivottavasti tämä joukkue nähdään jäällä syyskuun viidestoista päivä, toimitusjohtaja Matti Virmanen sanoo.

Jokerit on solminut myös liigasopimuksia omien junioripelaajiensa kanssa. Hyökkääjät Jori Lehterä, Kim Strömberg, Tuomas Muhonen ja Ossi Saarinen sekä puolustaja Jan Hagelberg harjoittelevat kesän edustusjoukkueen mukana ja antavat samalla näyttöjä valmennukselle tulevia kausia silmälläpitäen. Kaikkien sopimukset käsittävät seuraavan pelikauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle