TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Jokerit solmi jälleen tukun jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
Amerikkalainen Jeremy Dehner jatkaa Jokereissa kevääseen 2015 asti.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
SM-liigan kärkiseura Helsingin Jokerit on alkanut aktiivisesti rakentamaan tulevan kauden joukkuettaan. Viime viikolla seura solmi neljän pelaajansa kanssa jatkosopimukset, nyt maanantaina joukkueessa jatkavien lista piteni kolmella nimellä.

Joulukuussa rivakalla tahdilla jatkosopimuksia allekirjoittanut Helsingin Jokerit on maanantaina tiedottanut jälleen uusista sopimuksista.

Nyt Jokerit solmi kahden vuoden jatkosopimukset puolustajiensa Jeremy Dehnerin ja Petteri Lindbohmin sekä hyökkääjänsä Matti Lambergin kanssa.  

Amerikkalaispuolustaja Dehner pelaa tällä hetkellä kolmatta kauttaan helsinkiläisseurassa. Dehner ei ole vielä noiden kausien aikana ollut kertaakaan sivussa Jokereiden pelaamista peleistä. Kuluvalla kaudella Dehner on kiekkoillut Jokeri-nuttu yllä 32 matsissa. Näissä kamppailuissa mies on saalistanut tehot 0+8. 

25-vuotiaan Dehnerin sopimus sisältää option siirtyä pelaamaan Pohjois-Amerikkaan kuluvan kauden jälkeen. Jokereiden toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen kehuu Dehneriä etenkin luotettavaksi pakiksi.  

- Dehnerin kohdalla luotettava on avainsana. Hän ei ole missannut pelin peliä liigassa siitä lähtien, kun tuli meille pelaamaan. Viime vuonna hän oli joukkueen ykkönen sekä plusmiinustilastossa että jääajassa ja on jatkosopimuksensa ansainnut, Kekäläinen sanoo.

Jokerit kiinnitti rivistöönsä myös lupaavat kiekkoilijansa

Dehnerin lisäksi Jokerit allekirjoitti maanantaina jatkosopimukset myös nuorten kiekkoilijoidensa Petteri Lindbohmin ja Matti Lambergin kanssa. Sekä Lindbohm että Lamberg ovat kummatkin tehneet debyyttinsä Jokeri-miehistöön tällä kaudella. 

19-vuotias Lindbohm siirtyi Jokereiden organisaatioon viime kaudeksi ja on debytoinut helsinkiläisseurassa tänä syksynä. Nuorukainen on kuluvalla kaudella kiekkoillut Jokereissa 23 ottelua ja merkkauttanut niissä pisteet 0+4.

Tällä hetkellä Lindbohm on mukana alle 20-vuotiaiden MM-leiriryhmässä. Nuori puolustaja on varattu myös NHL:ään. Tuon varauksen teki viime kesänä St.Louis Blues. 

-Petteri Lindbohm on pelannut hienon alkukauden. Hän on tulevaisuuden puolustaja, joka on varattu myös NHL:ään. Potentiaali on todella korkealla Pohjois-Amerikassakin pelaamista ajatellen, Kekäläinen toteaa.

Lindbohmin lisäksi myös hyökkääjä Lamberg on tällä hetkellä tavoittelemassa paikkaansa alle 20-vuotiaiden MM-joukkueesta. 19-vuotias Lamberg on käynnissä olevalla kaudella kiekkoillut Jokereiden paita yllä 16 pelissä. Kyseisissä matseissa Lamberg on kirjauttanut pisteet 2+3=5. Hyökkääjä siirtyi täksi kaudeksi Jokereihin Oulun Kärpistä.

Jokereiden toimitusjohtaja Kekäläinen kehuu etenkin Lambergin asennetta. 

-Matti Lamberg on ollut yksi syksyn iloisimmista yllätyksistä. Hän tuli vähän puskista ja kassi olallaan halusi näytönpaikan Helsingistä. Nyt hän on tehnyt itsestään tutun niin omalle joukkueelleen kuin vastustajalle. Hänet on varustettu sellaisella asenteella, jota haluamme nähdä, jos tänne hankitaan pelaajia oman organisaation ulkopuolelta, Kekäläinen kertoo.

Jokereiden kaikki maanantaina tiedottamat jatkosopimukset ulottuvat aina kevääseen 2015 saakka.

Seura on ollut joulukuussa muutenkin aktiivinen ensi kauden joukkueensa rakentamisessa. Viime viikolla Jokerit solmi jatkosopimukset maalivahtinsa Eero Kilpeläisen, puolustajiensa Markus Norlundin, Santeri Saaren ja hyökkääjänsä Juhani Tyrväisen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle