Jokerit kaappasi Jantusen

LIIGA / Uutinen
Siirtomarkkinoilla kovia menetyksiä kokenut Jokerit paikkaa rivejään Ruotsista palaavalla Marko Jantusella.

Viimeiset yhdeksän kautta Ruotsissa pelannut 32-vuotias Marko Jantunen teki Jokereiden kanssa peräti kolmen vuoden mittaisen pestin. Jantusella oli Färjestadin kanssa vielä ensi kauden kattava sopimus, mutta lähinnä perhesyiden vuoksi mies halusi palata Suomeen jo nyt.

Jantusen kotikaupungin seura Pelicans tavoitteli avoimesti miestä riveihinsä, mutta ruotsalaisseura pyysi lahtelaisille liian suurta korvausta sopimuksen purkamisesta.

Kasvattajaseuransa lisäksi Jantunen on SM-liigassa edustanut KalPaa ja TPS:ää. Turussa mies saavutti SM-hopeaa kaudella 1993-94, jolloin hän oli myös sarjan paras maalintekijä.

Elitserienissä Jantunen on neljän Färjestadin kauden lisäksi pelannut viisi kautta Västra Frölundassa. Ruotsissa Jantunen juhli kultaa viime keväänä, tällä kaudella oli tyytyminen hopeaan. Lisäksi nopea laitahyökkääjä kävi yrittämässä rapakon takana syksyllä 1996, mutta NHL-ura Calgary Flamesissa jäi kolmen ottelun mittaiseksi. MM-kisoissa Jantunen on edustanut Suomea edellisissä kotikisoissa vuonna 1997.

» Lähetä palautetta toimitukselle