VGK - SJS 2.00

Jokerit julkisti vahvistuksensa

LIIGA / Uutinen
Irving torjuu jokerimaalilla ainakin syyskuun puoliväliin.
Kuva © Getty Images
Leland Irving ja Philip DeSimone saapuvat Jokerien testiin.

Eero Kilpeläisen loukkaantumisen ja Ben Eavesin lopettamispäätöksen myötä ilman ykkösmaalivahtia ja kärkisentteriä jäänyt Jokerit testaa kuukauden ajan kahta pohjoisamerikkalaista. Maalivahti Leland Irving ja keskushyökkääjä Philip DeSimone pelasivat kumpikin viime kaudella AHL:ää.

- Irving on ykköskierroksen varaus ja pelannut useamman vuoden AHL:ssä sekä debytoinut NHL:ssä, joten potentiaalia hänestä löytyy. Irvingistä on saatu hyvää palautetta entisiltä pelikavereilta, Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä kertoo.

25-vuotias Irving pääsi viime kaudella maalille kuudessa NHL- ja 12 AHL-ottelussa, mutta jäi Calgary Flamesin farmijoukkueen nokkimisjärjestyksessä Barry Brustin ja Danny Taylorin taakse. Miikka Kiprusoffin loukkaantuminen kuitenkin avasi hetkellisesti tien NHL:ään.

Vuotta vanhempi DeSimone puolestaan pelasi Albany Devilsissä 44 AHL-ottelua tehoin 9+10=19. ECHL:ssä hän käväisi kolmen ottelun keikalla iskien kolme maalia ja viisi pistettä. Kausi oli DeSimonen toinen ammattilaissarjoissa.

- DeSimone on mielenkiintoinen nimi, jolta voi odottaa hyvää panosta hyökkäyssuuntaan. Positiivinen lisä on myös ehdottomasti yhteinen historia Steve Mosesin kanssa samasta joukkueesta, Lämsä toteaa viitaten jenkkiduon aiempaan yhteispeliin New Hampshiren yliopistossa.

DeSimone matkustaa Suomeen tiistaina ja Irving keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle