Jokerit julkisti joukkueensa – Pirnes ja Hentunen hyökkäykseen

LIIGA / Uutinen
Helsingin Jokerit kokosi kannattajansa seuran synnyinseuduille Töölöön tulevan kauden joukkueensa julkistustilaisuuteen. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Jukka Hentunen, Esa Pirnes, Simo Mälkiä ja Mikko Strömberg.

Jokerit julkisti tiistaina illansuussa kauden 2009-10 joukkueensa yleisötilaisuudessa Töölön torilla. Joukkue on aiempien lupausten mukaisesti täysin kotimainen ja varsin nimekäs.

Merkittävimmät pelaajahankintansa helsinkiläisseura on tehnyt hyökkäyspäähän. Laitahyökkääjä Jukka Hentunen ja keskushyökkääjä Esa Pirnes palaavat SM-liigaan Venäjältä.

Vastikään 35 vuotta täyttänyt Hentunen oli Ak Bars Kazanin avainpelaajia, kun se voitti menneellä kaudella KHL:n mestaruuden. Lisäksi monivuotinen maajoukkuepelaaja on voittanut urallaan Sveitsin mestaruuden vuonna 2006. Hentunen on pelannut Jokereissa aiemmin kahteenkin otteeseen, kausina 2000-01 ja 2002-03.

Pirnes, 32, puolestaan siirtyy Jokereihin ensimmäistä kertaa. Oululaislähtöinen keskushyökkääjä on pelannut SM-liigaa Bluesissa, Tapparassa ja Lukossa. Menneellä kaudella Pirnes pelasi KHL:ää Moskovan alueen Atlantissa.

Puolustustaan Jokerit vahvistaa Simo Mälkiällä. 25-vuotias ja 173-senttinen puolustaja siirtyy Helsinkiin SaiPasta, jossa hän keräsi menneellä liigakaudella 19 tehopistettä. Kakkosmaalivahdiksi Jokerit on hankkinut IFK-lähtöisen Mikko Strömbergin, 30, HPK:sta. Kaikkien vahvistusten sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta.

Rita ja Kauppinen jatkavat

Jokerit julkisti myös useita jatkosopimuksia. Nimekkäimpiä jatkajia ovat laitahyökkääjä Jani Rita ja puolustaja Marko Kauppinen. Lisäksi jatkosopimukseen ovat nimensä rustanneet liigajoukkueen runkopelaajista Mikko Kalteva ja Ossi Saarinen. Kauppisen sopimus on kolmivuotinen, muiden sopimukset kaksivuotisia.

Puolustaja Tommi Kivistö palaa Jokereihin Kanadasta. Kuluneen kauden Kivistö, 17, pelasi WHL:ää Red Deer Rebelsin joukkueessa.

Muista seuran juniorikoulun kasvateista Jokereita edustavat jatkossakin maalivahti Jani Kautto, puolustajat Teemu Eronen, Nico Manelius ja Jere Ölander sekä hyökkääjät Tomi Pallassalo, Ilmari Pitkänen, Teemu Pulkkinen, Toni Pulkkinen ja Olavi Vauhkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle