TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Jokerit jäädyttää Otakar Janeckyn numeron

LIIGA / Uutinen
Kahdeksan kautta Helsingin Jokereita edustaneen "Otto" Janeckyn paita nostetaan Hartwall-Areenan kattoon marraskuun seitsemäntenä päivänä Jokerit-TPS-ottelua edeltävän yleisötapahtuman yhteydessä.

Otakar Janecky edusti urallaan SaiPaa, Jokereita ja Bluesia. Tuona aikana hän keräsi 479 (133+346) pistettä, mikä on ulkomaalaispelaajien ennätys SM-liigassa.

Jokereissa 355 ottelussa syntyneet 378 tehopistettä pitävät hänet myös helsinkiläisjoukkueen tehokkaimpana pelaajana kautta aikojen.

Otakar Janecky muistetaan 90-luvun legendaaristen Jokerit-TPS-pudotuspelien hahmona. Spekulaatioita herättänyt korkealla mailalla tehty mestaruusmaali vuonna -94 ja Niko Mikkolan tajunnan anastaminen seuraavana keväänä ovat jääneet erityisesti Jokeri- ja TPS-kannattajien muistoihin. Janecky muistetaan myös kuuluisasta potkutempauksestaan Rauman Lukon Jarmo Kuusiston ollessa kohteena.

Tunteita puoleen jos toiseenkin herättänyt tsekkitaituri saapuu henkilökohtaisesti seuraamaan tapahtumaa. Ensimmäisen Jokeri-kautensa ajan Janecky käytti numeroa 21. Myöhemmin hän otti numerokseen 91 sponsorisopimuksen mukaisesti ja tuo numero nouseekin Areenan kattoon ajoituksellisesti oikean ottelun yhteydessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle