TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Jokerit hankki Heleniuksen ja Sallisen

KHL / Uutinen
Jere Sallinen kantoi viime kaudella HPK:n ja Örebron paitoja.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit vahvisti tulevan kauden KHL-joukkuettaan entisestään tiedottamalla nyt Riku Heleniuksen ja Jere Sallisen siirrosta helsinkiläisjoukkueeseen.

Riku Helenius edusti tällä kaudella AHL-joukkue Syracuse Crunchia ja ECHL-joukkue Florida Everbladesia. NHL-joukkue Tampa Bay Lightning purki 26-vuotiaan pälkäneläisen sopimuksen kesken kauden.

Helenius voitti JYP:n paidassa Suomen mestaruuden kaudella 2011-12, jolloin hänet valittiin myös SM-liigan All-Stars-kentälliseen ja vuoden maalivahdiksi. Helenius on Ilveksen kasvatteja ja ollut voittamassa Suomen U18-joukkueen kanssa MM-hopeaa vuonna 2006.

Jere Sallinen siirtyy Jokereihin HPK:n pelaajalistalta. Viime kaudella läpimurtonsa tehnyt Sallinen keräsi 42 tehopistettä 57 ottelussa, mutta päättynyt kausi oli hänelle vaikeampi. Espoolainen pelasi ensimmäiset 51 ottelua HPK:n paidassa, mutta siirtyi Ruotsin Örebrohon loppukauden lainalle helmikuussa.

Ruotsissa Bluesin kasvatti ehti pelata 16 ottelua SHL:ssa ja sen putoamiskarsinnoissa tehden kymmenen tehopistettä. Sallinen edusti kaudella Suomea myös kaksissa EHT-turnauksissa.

Molempien uusien jokerihankintojen sopimus on kaksivuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle