Jokerit 2004-2005 julki (päivitetty)

LIIGA / Uutinen
Helsingin Jokerit julkaisi ensi kauden keskeisten vahvistustensa sopimukset Areenalla pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Uudet sopimukset on tehty seuraavien pelaajien kanssa: Kari Martikainen, Petri Varis, Toni Dahlman, Juha Lind ja Arto Kuki. Myös Teemu Kuusiston sopimus vahvistettiin Jokereiden osalta. Jokerit neuvottelee vielä 3-4 pelaajan kanssa.

Vanhoja naamoja palaa kotiin kolme. Kari Martikainen palaa pitkältä Sveitsin komennukselta Nordenskiöldinkadulta Hartwall Areenalle muuttaneeseen jokerijoukkueeseen. Martikainen tuo puolustukseen kokemusta ja tulivoimaa varsinkin ylivoimapeliin, jossa miehelle on luvassa right-kätisenä paljon vastuuta. Fanien ikisuosikkeihin kuuluva Martikainen pelasi Jokereissa 90-luvun alkupuolen ja oli mukana voittamassa 90-luvun Jokereiden neljästä mestaruudesta kolmea.

Kolumni:

Sitoutuminen Jokerien teemana
lue lisää

Sen jälkeen ura on jatkunut Sveitsissä, ensin Rapperswilissä, sitten Zürichissä ja jälleen Rapperswilissä. Tasaisesti pariakymmentä pistettä kaudessa iskenyt Martikainen on edelleen hyvässä vedossa. Martikainen on pelannut urallaan kerran MM-kisoissa, vuonna 1999.

Kotoa maailmalle ajettu Toni Dahlman palaa Ilveksessä ja Ottawassa vietetettyjen vuosien jälkeen kasvattajaseuraansa. Ensimmäinen, kahden kauden mittainen, NHL-yritys ei ottanut tuulta siipiensä alle, mutta Dahlman on osoittanut kahden Ilves-kautensa aikana olevansa kova luu liigatasolla.

Menneen kauden Tapparassa kiekkoillut Petri Varis tekee toisen comebackinsa Jokereihin. Vääjäämättä uransa ehtoopuolella oleva Varis kantoi Jokereiden kultakypärää viimeksi kaudella 2000-2001 jolloin mies voitti myös liigan pistepörssin 70 tehopisteellä.

Jokeri-ikoneihin ja fanien suosikkeihin kuuluu niinikään Juha Lind joka tekee myöskin toisen paluunsa narripaitaan, tällä kertaa Ruotsista ja Södertäljestä. Lindin tärkein tavaramerkki on ehkäpä loistava pelihuumori ja periksiantamaton luonne. Lind pukee päälleen C-kirjaimella varustetun jokeripaidan merkiksi kapteenin arvokkaasta virasta.

3-4 pelaajaa vielä kiikarissa

- Lähiaikoina saatetaan päätökseen neuvottelut vielä kolmen tai neljän vahvistuksen kanssa. Kun siihen lisätään vielä pari omaa junioria, niin ryhmämme on valmis tavoittelemaan kauden 2004-2005 mestaruutta, totesi Jokereiden toimitusjohtaja Matti Virmanen.

Näillä näkymin kaikki mahdolliset lisävahvistukset tulevat ulkomailta, sillä suomalaisia pelaajia ei Jokereiden johtoportaan mukaan vapailla markkinoilla yksinkertaisesti ole. Jokerit pyrkii kaikin tavoin minimoimaan NHL:n vaikutuksen ensi kauden joukkuetta rakennettaessa.

Glen Metropolit pelaa Jokereissa seurajohdon mukaan 90% todennäköisyydellä. Matti Virmasen mukaan Metropolitilla on vain kaksi vaihtoehtoa: Ottawa Senators ja Helsingin Jokerit.

Jokereiden ensi kauden pelaajat löydät Jatkoajan pelaajalistasta. Vain listassa mainitut pelaajat kiekkoilevat ensi kaudella narrinuttu päällään. Joillekin sopimuksen omaaville pelaajille, esimerkiksi Sami Heleniukselle etsitään uutta seuraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle