Jokeripakka valmistumassa

LIIGA / Uutinen
Jokerit tiedotti torstaina kuudesta uudesta vahvistuksesta, sekä kuuden oman juniorin signaamisesta. Jo aiemmin Jatkoajan uutisoiman Sami Heleniuksen kotiinpaluun lisäksi toinen erittäin mielenkiintoinen paluumuuttaja on Mika Strömberg.

Neljä puolustajaa ja kaksi rutinoitunutta hyökkääjää oli Jokereiden johtoryhmän esittelyn kohteena tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa. Nuorta voimaa Jokeripuolustukseen tuovat Arto Tukio (Ilves), sekä Markus Kankaanperä (HPK). Tukio liittyy Jokereihin kolmen, ja Kankaanperä kahden vuoden kontrahdilla.

Puolustuksen johtotähdiksi pois siirtyvien Tom Koiviston ja Kari Haakanan tilalle hankittiin Mika Strömberg ja Sami Helenius. Dallas Starsin organisaatiosta kahden vuoden sopimuksella kotiin palaava Helenius tuo puolustukseen NHL-kokemuksensa lisäksi tärkeimpänä ominaisuutena raakaa voimaa niin taklauksiin ja maalin eteen, kuin myös mahdolliseksi pelotteeksi.

Strömbergiltä odotetaan varmasti rutkasti tehopisteitä, ja takavuosilta kuuluisan lyöntilaukauksen on syytä viuhua viivalta ylivoimapelissä. Strömberg tuo paluullaan myös ripauksen 90-luvun Jokeridynastiaa, joka oli jo tyystin katoamassa joukkueesta Antti Törmäsen risteiltyä lahden taakse. "Ströbä"lle on kansansuosikin asema pedattu, mutta miehen on tehtävä lujasti töitä saavuttaakseen vauhdissa se taso, jolla hän oli aikanaan SM-liigan puolustajien eliittiä. Viimeisin kausi Jokereissa 1998-1999 ei mennyt pelillisesti hyvin. Strömberg on SM-liigan pudotuspelien historian paras pistemies puolustajien tontilla 50 pisteellään 52 ottelussa.

Hyökkäyksen toinen uusi kasvo on jo aiemmin Jatkoajan uutisoiman Tommi Turusen (Pelicans) lisäksi AIK:sta organisaation sisällä asemapaikkaa Jokereihin vaihtanut Toni Sihvonen. Siirto lienee mielenkiintoinen ainakin paikallisotteluita ajatellen; Sihvosen ura tunnetaan tähän asti vahvasti IFK-painotteisena, ja mies olikin voittamassa mestaruutta 1998 IFK:ssa. Sentterin siirto AIK:sta oli varsin odotettu, ja Sihvosella paikataan mitä luultavimmin NHL:ään lähtevää Tuomo Ruutua. Kolmossentterin paikka on siis Sihvoselle tarjolla.

Kuten toimitusjohtaja Matti Virmanen jo aiemmin on maininnut, Jokerit tulee vielä mahdollisesti tarkistamaan rivejään syksyllä ennen kauden alkua. Siihen Jokereilla on varsin mainiot edellytykset, sillä vain yksi ulkomaalaiskiintiön paikka on täytetty joukkueessa jatkavan Frank Banhamin myötä.

Jokerit solmi myös kuuden juniorin kanssa liigasopimuksen. Kevin Kantee, Valtteri Filppula, Mikko Kalteva, Arto Koivisto, Ilari Filppula, sekä rapakon takaa palaava Samuli Jalkanen saivat sopimuksen. Filppulan sopimus on muotoa try-out. Neljä ensin mainittua tullevat pelaamaan koko kautensa melko suurella varmuudella a-junioreiden joukkueessa.

Lopuksi vielä Jokereiden sopimustilanne 15.5.2002:

Maalivahdit
Kari Lehtonen 2 vuotta
Markus Helanen 1 vuosi

Puolustajat
Ari Vallin 1 vuosi
Olli Malmivaara 1 vuosi
Ilkka Mikkola 1 vuosi
Sami Helenius (Dallas) 2 vuotta
Mika Strömberg (Chur) 1+1 vuotta
Arto Tukio (Ilves) 3 vuotta
Markus Kankaanperä (HPK) 2 vuotta
Samuli Jalkanen (Umas University) 1 vuosi try out
Kevin Kantee (A) 1 vuosi
Mikko Kalteva (A) 1 vuosi

Hyökkääjät
Antti Aalto 1 vuosi
Ville Peltonen 1 vuosi
Petri Pakaslahti 2 vuotta
Frank Banham 1 vuosi
Teemu Laine 1 vuosi
Jussi Pesonen 1 vuosi
Tomek Valtonen 1 vuosi
Mikko Ruutu 2 vuotta
Tomi Mäki 1 vuosi
Sean Bergenheim 1 vuosi
Jukka Voutilainen 1 vuosi
Tommi Turunen (Pelicans) 3 vuotta
Toni Sihvonen (AIK) 1 vuosi
Ilari Filppula (Kiekko-Vantaa)
Valtteri Filppula (A) 1 vuosi
Arto Koivisto (A) 1 vuosi

Valmennus
Summanen-Lukkarila-Immonen

» Lähetä palautetta toimitukselle