BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Jokereille pitkiä pelikieltoja

LIIGA / Uutinen
Tiistaisen Jokerit-HIFK-ottelun jäljiltä Toni Sihvonen, Tomi Mäki ja Antti-Jussi Niemi on määrätty pelikieltoihin.

Päätökset pelikielloista teki SM-liigan kurinpitokolmikon jäsen Hannu Jortikka. Normaalisti pelikieltoasioista vastaava Frank Moberg ei aiemmin sovitun järjestelyn mukaisesti ota kantaa HIFK:ta koskeviin päätöksiin jääviytensä vuoksi. Sihvosen kohdalla pelikiellon pituuden vuoksi mukana päätöksenteossa oli myös pelaajayhdistyksen edustaja Pekka Ilmivalta. Jortikka määräsi Sihvoselle kymmenen (10), Mäelle neljän (4) ja Niemelle kahden (2) ottelun pelikiellot.

– Meillä oli tietysti ottelunauhat, kuultiin pelaajia, luettiin tuomareiden raportit sekä ottelutarkkailijan ja myös kuultiin IFK:n lääkäriä Petri Heleniusta, joiden mukaan sitten päätökset tehtiin, Jortikka kertoi päätöksenteosta.

– Päätökset teki kurinpitovaliokunta, josta Frank Moberg oli asiaankuuluvasti jäävi ja tämä yli kuuden ottelun pelikielto tehtiin kimpassa, Mäen ja Niemen kiellot olivat sitten minun päätettävissä, Jortikka jatkoi.

– Tietysti seurauksilla oli vaikutuksensa ja niinhän niillä pitää ollakin, vt. kurinpitopomo päätti.

Toni Sihvonen taklasi polvellaan HIFK:n Tuomo Ruutua ottelun kolmannessa erässä. Ruutu kannettiin tuskissaan paareilla kaukalosta ja näillä näkymin IFK:n tähtisentterin kausi on päättynyt nivelsidevamman takia. Polvitaklauksesta langetettiin Jokereiden keskushyökkääjälle kauden pisin, peräti kymmenen ottelun pelikiellon.

– Ruutu on loppukauden pois, Sihvoselle kymmenen matsia ihan ok, kun kerran liigassa on tapana antaa seurausten mukaan penaltit – mikä on sinänsä ihan hyvä asia, kommentoi Sihvosen pelikieltoa tuoreeltaan jokerivalmentaja Raimo Summanen.

Tomi Mäki puolestaan taklasi kovalla vauhdilla avauserässä Roman Vopatin laitaa vasten. IFK-pelaajan pää osui taklauksen voimasta pleksiin aiheuttaen tälle aivotärähdyksen. Kovan pelin ystävänä tunnettu tsekkihyökkääjä on IFK:n tiedotuksen mukaan sivussa kuukauden verran. Itse ottelussa vain kaksiminuuttisen saanut Mäki joutuu olemaan sivussa Jokereiden neljästä seuraavasta ottelusta.

– Mäen tilanteessa tuo Vopatin kuukauden sairasloma tietysti vaikutti asiaan, mikä aivan oikein onkin. Tomi itse sanoi minulle, että oli onni, että Vopat ehti kääntyä, kun Mäki huomasi vasta taklauksen loppuvaiheessa tulevansa ikäänkuin puun takaa, kertoi Summanen puolestaan Mäen pelikiellosta.

Antti-Jussi Niemi iski IFK:n ykkösketjun laituria Timo Pärssistä mailalla päähän maalinedustilanteessa. Tilanteesta tuomittiin Niemelle kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta. Pärssinen kärsi tilanteessa aivotärähdyksen ja on sivussa viikon verran. Niemeä rangaistiin kahden pelin pelikiellolla.

Ottelun jälkipuinti on jatkunut molempien helsinkiläisjoukkueiden valmentajien osalta kiivaana. HIFK:n luotsi Alpo Suhonen syytti ottelun jälkeen tuohtuneena kovin sanoin Jokereita HIFK:n ykkösketjun telomisesta. Raimo Summanen puolestaan kiivastui Suhosen lausunnoista ja syytöksistä.

– Suhosen kommenteista jotakin odotan edelleen ja olisin odottanut mieheltä yön nukuttuaan soittoa ja anteeksipyyntöä, mutta sellaista ei ole kuulunut. Ellei liiga langeta mitään sanktioita, niin sitten minä jatkan tätä sotaa, kertoi jokerivalmentaja Summanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle