Jokereille kirvelevä tappio ulkoilmaottelussa

KHL / Uutinen
Jarno Koskiranta iski SKA:n toisen osuman.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ensimmäinen erä oli alusta lähtien vieraiden hallintaa. Jokerien valmistautuminen oli mennyt jollain tavalla pieleen, ja SKA pääsikin vyöryttämään hyökkäyksiään jatkuvasti kotijoukkueen päähän. Ottelun avausmaalin teki Ilja Kovaltšuk.

Tästä meni vain pari minuuttia ja Henri Ikonen huudatti kotiyleisöä ensimmäisen kerran ja toi Jokerit tasoihin. Maalista huolimatta Jokerit joutui enimmäkseen vain puolustamaan, eikä helsinkiläisjoukkueen omasta hyökkäyspelaamisesta ollut oikein tietoakaan.

Vielä erän lopulla Jarno Koskiranta vei vierailijat uudemman kerran johtoon.

Toinen erä alkoi samanlaisissa merkeissä. SKA piti kiekkoa ja Jokerit iski vastaan. Kuuden pelatun minuutin jälkeen Tommi Huhtala toi Jokerit jälleen tasoihin.

Maalin jälkeen tunteetkin kuumenivat hieman, kun Marko Anttila ja Kovaltšuk pitivät pienen nokkapokkatuokion. Ajoittain toisessa erässä Jokerit sai omasta kiekollisesta pelaamisestaan kiinni, mutta erän lopulla Vadim Šipatšjov vei SKA:n 3—2-johtoon.

Kolmannen erän alku oli Jokerien jäähyjen sävyttämä. SKA menikin kahden maalin johtoon kahden miehen ylivoimalla, kun Sergei Kalinin onnistui maalinteossa. Jokerit painoi päälle maalin jälkeen ja palkinto tuli, kun Niclas Jensen teki lukemiksi 3—4.

Kovasta yrityksestä huolimatta Jokerit ei onnistunut tulemaan tasoihin, joten SKA voitti KHL-historian ensimmäisen ulkoilmaottelun.