Jokereihin runsaasti paluumuuttajia

LIIGA / Uutinen
Helsingin Jokereiden ensi kauden joukkue alkaa hahmottua. Narrinuttuun palaavat Juha Lind, Tom Koivisto, Antti Hulkkonen, Tomi Mäki, Janne Lahti ja Juuso Riksman. Ensikertalaisia joukkueessa ovat Janne Hauhtonen ja Pasi Nielikäinen. Valmentajapuolella mennään kokonaan uusin voimin, kun päävalmentaja Glen Hanlon saa aisapareikseen Ismo Lehkosen ja Jami Kaupin.
lisää

Kiekkokiertolaiset Hulkkonen ja Riksman palasivat Jokereihin
[lue lisää]Ismo Lehkonen kasvoi isoksi
[lue lisää]Vuosikymmenen tärkein hankinta
[lue lisää]Jokereiden tiedotustilaisuuden tunnelmia
[lue lisää]

Jokereiden päävalmentaja Glen Hanlonin apuvalmentajat ovat alkavalla kaudella Ismo Lehkonen ja Jami Kauppi. Jokereissakin urallaan pelannut Lehkonen valmensi päättyneellä kaudella TuTon Mestiksen mestariksi. SM-liigassa värikäs Lehkonen on toiminut päävalmentajana HIFK:ssa ja Lukossa.

Jami Kauppi puolestaan on valmentanut aikaisemmin SM-liigassa Pelicansia ja sitä ennen Jokereiden juniorijoukkueita. Päättyneen kauden Kauppi valmensi Jokipoikia Mestiksessä. Jokereissa Kauppi toimii maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana.

Riksman palaa narrinuttuun, samoin moni muu

Jokereiden riveissä luistelee ensi kaudella useampikin paluumuuttaja. Pisin jokeritausta on Juha Lindillä, joka kiekkoili kuluvan kauden Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa. Leksandissa syntyivät 44 ottelussa tehot 16+32=48. Lindin sopimus Jokereiden kanssa on kaksivuotinen.

Lind on Jokereiden oma kasvatti, joka on kiekkoillut helsinkiläisten SM-liigamiehistössä kausina 1992–1997, 1998–1999 ja 2004–2005. Kokenut Lind on voittanut urallaan kolme Suomen mestaruutta, yhden olympiapronssin, kaksi MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin.

Jussi Markkasen korvaajaksi maalinsuulle Jokerit hankki Venäjältä Juuso Riksmanin. Riksmanin sopimus on pituudeltaan kaksi vuotta.

31-vuotias Riksman pelasi narripaidassa toissavuonna, kun Jokereiden kausi päättyi hopeamitaleihin. Jokereista Riksmanin tie vei rapakon taakse, mistä hän palasi kuitenkin jo joulukuussa Eurooppaan. Seuraksi löytyi Venäjän Superliigan joukkue Jaroslavl Lokomotiv, jonka riveissä helsinkiläisvahti saavutti hopeaa. Riksmanin rooli jäi Kari Heikkilän valmentamassa Lokomotivissa pieneksi ja finaalit Riksman seurasi kokonaan katsomon puolelta.

Helsingin IFK:ssa liigauransa aloittaneen veräjänvartijan läpimurto tapahtui kaudella 2005–2006, kun hän johdatti torjunnoillaan Porin Ässät aina finaaleihin asti. Riksman on edustanut SM-liigassa myös Tampereen Ilvestä.

Jokereiden puolustukseen tekee paluun useamman vuoden ulkomaan kierroksen jälkeen taitava Tom Koivisto. Koivisto kiekkoili narripaidoissa kolmen kauden ajan vuosituhannen vaihteessa. Edellisen kerran Jokereissa pelatessaan Koivisto valittiin liigan parhaaksi puolustajaksi. Koiviston sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta.

Brynäsin riveistä Jokereita vahvistamaan seuraavien kahden kauden ajaksi saapuu puolustaja Antti Hulkkonen. Hulkkonen on Jokereiden oma kasvatti, joka on SM-liigassa edustanut kasvattajaseuraansa viimeksi kaudella 2000-2001.

– Kova polte on sisällä päästä pelaamaan jokeripaita päällä. Tuntuu hyvältä tulla kotiin, Hulkkonen kommentoi paluutaan.

Hauhtonen takaisin SM-liigaan

Brynäsistä Jokereihin liittyy myös keskushyökkääjä Janne Hauhtonen. 191-senttinen ja 97-kiloinen sentteri iski päättyneellä kaudella 46 ottelussa tehot 7+15= 22. Hauhtonen kiekkoilee Jokereiden riveissä ainakin seuraavat kaksi kautta.

Hauhtonen on turkulaisen kiekkokoulun kasvatti, joka ei kuitenkaan onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa TPS:n liigamiehistössä. Hauhtonen siirtyikin vuonna 2000 JYPin riveihin, jossa hän kunnostautui puolustavana sentterinä. Hauhtonen pelasi Jyväskylässä aina vuoteen 2005 asti, jolloin hän siirtyi HIFK:n riveihin.

Kaudesta 2005–2006 tuli Hauhtosen todellinen läpimurtokausi, sillä johti liigan huippuketjua, jossa laidoilla pelasivat Arttu Luttinen ja Tony Salmelainen. Hauhtonen osoitti, että pystyy tekemään myös pisteitä ja tehoja syntyikin 49:ssä ottelussa 19+27=46. Seuraavaksi kaudeksi sentteri lähti tavoittelemaan pelipaikkaa NHL:stä, mutta ei tässä onnistunut vaan alkukausi sujui AHL:ssä. Hauhtonen ei pitkään AHL:ssä viihtynyt, vaan siirtyi kesken kauden Brynäsiin.

Jokereihin paluuta ovat tekemässä myös Janne Lahti ja Tomi Mäki, joiden molempien sopimukset ovat kaksivuotisia. Mäki on Jokereiden omia kasvatteja, Lahti puolestaan ehti tehdä Jokereihin sopimuksen myös ennen karkaamistaan Pohjois-Amerikkaan. Molemmat pelaajat kuitenkin neuvottelevat vielä NHL-sopimuksistaan kesän aikana.

Nielikäinen palaa pääkaupunkiin

Jokereiden hyökkäyspäätä vahvistaa ensi kaudella myös Pasi Nielikäinen. Mielipiteitä jakava laituri on urallaan edustanut viittä SM-liigaseuraa. Voimahyökkääjä nousi liigaan ja HIFK:hon kaudella 1999-2000 pelattuaan sitä ennen kauden ECHL:ssä. Sen jälkeen 189-senttinen ja 97-kiloinen Nielikäinen on pelannut Ässissä, Kärpissä SaiPassa ja HPK:ssa, jossa hän voitti Suomen mestaruuden. Nyt Jokereiden kanssa solmittu sopimus on yksivuotinen.

Kiistelty Nielikäinen palasi IFK:hon toissakaudella, mutta ei sopeutunut päävalmentaja Paul Baxterin alaisuuteen ja rooli jäi petopaidoissa varsin pieneksi. Nielikäinen siirtyikin kuluneella kaudella HPK:hon, jossa iski kauden ainoan maalinsa.

Jokerinuorista näyttöpaikan saa Jan-Mikael Juutilainen, joka kiekkoili päättyneellä kaudella USHL:n Waterloo Blackhawksien riveissä. 20-vuotias keskushyökkääjä voidaan lukea Jokereiden kasvatiksi, vaikka hän pikkuisena juniorina ensimmäiset luistimenpotkunsa ottikin EJK:n paidassa. Juutilainen edustaa Jokereita seuraavien kahden kauden ajan.

Nyt julkistettujen uusien pelaajasopimuksien jälkeen Jokereilla on sopimus ensi kaudesta 27 pelaajan kanssa. Joukkueeseen liittyy myös pohjoisamerikkalainen keskushyökkääjä, jonka nimi julkistetaan myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle