Jokereihin kaksi uutta kanadalaista (päivitetty)

LIIGA / Uutinen
Jokerit esitteli maanantai-iltapäivän tiedotustilaisuudessaan kaksi uutta kanadalaispelaajaansa. Suoraan lentokentältä kiidätettiin lehdistön eteen hyökkääjä Todd Warriner ja maalivahti Kevin Hodson. Vastoin aiempia tietoja Jokereista ei kuitenkaan ole lähdössä yhtään pelaajaa.

Niin Jokereiden toimitusjohtaja Matti Virmanen kuin päävalmentaja Hannu Jortikkakin vakuuttivat tyytyväisyyttään alkukauden 14 ensimmäisestä pelistä kerättyyn pistepottiin. Selvää kuitenkin oli, että Jokereiden kokoonpano kaipaa jatkoa ajatellen lisää leveyttä.

Todd Warriner odotteli alkukauden mahdollisia tarjouksia NHL-seuroilta, jotka ehkä tarvitsisivat kokenutta konkaria. Tarjouksia ei kuitenkaan tullut, ja mies päätti suunnata eurooppaan ja Jokereihin. Alkukauden Warriner on harjoitellut lähinnä itsekseen.

- Haluan vain päästä pelaamaan, kommentoi Warriner päätöstään.

Warriner on pelannut urallaan yhteensä 453 NHL-ottelua. Yhdeksänvuotisen NHL-uransa aikana Warriner edusti Torontoa, Phoenixia, Vancouveria, Tampa Bayta ja nyt viimeksi Nashvilleä. 154 tehopistettä NHL:ssä iskeneen Warrinerin päätöstä helpotti se, että myös pelikaveri Lightningin ajoilta, maalivahti Kevin Hodson, oli suuntaamassa Jokereihin. Useamman kauden kakkosmaalivahtina NHL:ssä pelanneella Hodsonilla on myös erityinen side Suomeen, sillä maalivahdin vaimo on kotoisin Lahdesta. Myös maalivahdin tavoite on kirkas.

- Olisin tullut tänne vaikka ilmaiseksi, virnisteli Hodson.

- Suomi on kuin toinen koti minulle, rakastan todella Helsinkiä, selitti Hodson vielä.

- Haluan todella voittaa mestaruuden täällä, ja se on ainoa tavoitteeni.

Hodson käväisi ennen kautta Venäjällä kokeilemassa tuntumaa paikalliseen kiekkokulttuuriin. Kausi idässä jäi kuitenkin väliin, sillä kiekkoilu Venäjällä ei Hodsonin mukaan ollut hänen juttunsa. Maalivahti on myös varsin kiinnostavalla tavalla pitänyt välivuoden pelaamisesta keskittyen junnujen valmentamiseen, jonka jälkeen Tampa kuitenkin poimi miehen Nikolai Khabibulinin kakkosveskariksi.

Toimitusjohtaja Virmasen mukaan Jokerit selvisi vahvistuksien hankkimisesta taloudellisesti varsin edukkaasti. Verotussyistä ajankohta on nyt parempi kuin jo kauden alussa ja Virmasen mukaan rapakon takana on tällä hetkellä todella paljon vapaita pelaajia, jotka haluavat päästä pelaamaan.

- Viimeisen kuukauden ajan on ollut tämä prosessi päällä. Vahvistuksien hakemiseen tilanne on tällä hetkellä erittäin hyvä. Pelaajia on tarjolla todella paljon, sillä NHL-seurat ovat tehneet paljon rookie-sopimuksia lakon pelossa. Paljon kokeneita miehiä on vailla töitä, selvitti Virmanen.

”Ei epäluottamuslausetta”

Jokereiden päävalmentaja Hannu Jortikka halusi täsmentää, että uusien pelaajien kohdalla kyse ei ollut epäluottamuslauseesta ketään, varsinkaan maalivahteja kohtaan. Yhtään pelaajaa ei Jokereista missään nimessä myöskään ole lähdössä.

Mikko Ruudun tilanne näyttää synkältä, paluu kaukaloihin venyy ja venyy. Viimeksi tänään lääkärit antoivat lausunnon, jonka mukaan Ruutu ei voi aloittaa jääharjoittelua vielä ainakaan kolmeen viikkoon. Jokereilla tulee olemaan pulaa pelaajista myös joulun tienoilla, kun mitä luultavimmin useampi nuoren polven pelaaja tulee pelaamaan nuorten MM-turnauksessa.

Jortikka on ollut tyytyväinen joukkueen alkukauden esityksiin, mutta myöntää ongelmat varsinkin hyökkäyspelissä. Warrinerin tulo tuo toivottavasti ripauksen lisää leveyttä ketjuihin, jotka ovat alkukauden pysyneet lähes koskemattomina.

- Maalinteko on ollut vaikeaa viime peleissä. Kenttiä on nyt rukattava, meidän pitää saada leveämmältä ratkaisuvoimaa, kommentoi Jortikka.

Kuinka jatketaan?

Kenttäpelaajille Warrinerin saapuminen on varmasti ollut varsin odotettavissa oleva asia. Maalivahtikaksikolle Häkkinen-Helanen kolmannen H:n eli Hodsonin ilmestyminen peliminuuteista kilpailemaan on varmasti kova pala nieltäväksi. Jokerijohto kuitenkin vakuutteli, että yhtään koppia ei ole vielä otettu, ja kilpailu maalivahtien kesken alkaa puhtaalta pöydältä.

Uudet vahvistukset, numerolla 22 pelaava Warriner ja numeroa 32 kantava Hodson esiintyvät liigayleisölle ensimmäistä kertaa perjantain varsin mielenkiintoisessa paikalliskahinassa Jokereiden ja IFK:n välillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle