Joensuun Kiekko-Karhut konkurssiin

MESTIS / Uutinen
Jo pitkään taloudellisten vaikeuksien kanssa painiskellut Joensuun Kiekko-Karhut on tänään hakeutunut konkurssiin.

Joensuun Kiekko-Karhut, edustusnimeltään Jokipojat, on tänään hakeutunut konkurssiin. Suomen jääkiekkoliiton liittohallitus päätti, ettei Jokipojilla ole taloudellisia mahdollisuuksia jatkaa Suomen toiseksi ylimmässä jääkiekkosarjassa. Jokipojat tiputettiin sarjaporrasta alemmaksi eli Suomi-sarjaan. Velkaa Joensuun Kiekko-Karhuilla on yli 2 miljoonaa markkaa. Näin ollen konkurssin tekeminen oli itsestäänselvyys.

Edellinen kiekkokonkurssi Joensuussa koettiin vuonna 1994. Silloin tehtiin hieman kyseenalainen Suomen ennätys. Silloinen velka Joensuun Kiekko-Pojat-nimellä pelanneella seuralla oli n.10-12 miljoonaa markkaa. Joensuulaisten tilalle Mestikseen nousee Kouvolan KooKoo, joka todettiin resursseiltaan paremmaksi vaihtoehdoksi kuin toinen mahdollinen nousija EPS Espoosta.

Liittohallitus päätti myös pitää Jyväskylän Diskoksen Mestiksessä. Diskoksen taloudellinen tilanne on huono, mutta huomattavasti parempi kuin Jokipoikien. Diskos on päässyt omien velkojien kanssa sopimukseen, joten heidän konkurssiuhkansa on ainakin toistaiseksi hälventynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle