ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Joe Thornton vaihtaa rannikkoa

NHL / Uutinen
Boston Bruinsin ykkössentteri Joe Thornton on yllättäen kaupattu toiselle puolelle mannerta. Miehen uusi seura on San Jose Sharks.

Vaihtokaupassa toiseen suuntaan siirtyvät hyökkääjät Wayne Primeau ja Marco Sturm sekä puolustaja Brad Stuart.

Thornton, joka on Bostonin ja koko varaustilaisuuden ykkösnimi vuodelta 1997, on tällä kaudella 23 ottelua ja saalistanut niissä yhdeksän maalia ja 24 syöttöpistettä. Urallaan 523 NHL-ottelua, kaikki Bostonissa, pelannut Thornton teki Bruinsin kanssa viime kesänä kolmivuotisen ja yhteisarvoltaan 20 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Tällä kaudella mies tienaa 6,66 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

- Totta kai se oli shokki. Olin tehnyt kolmivuotisen sopimuksen Bostonin kanssa ja tarkoituksenani oli pysyä Bostonissa kolme vuotta. Mutta kun joukkue ei voita, jotain on tehtävä, Thornton kommentoi urheilukanava TSN:llä.

Seurakaverikseen 26-vuotias Thornton saa serkkunsa Scott Thorntonin. Sharksin GM Doug Wilson oli syystäkin tyytyväinen saatuaan riveihinsä taitavan keskushyökkääjän, joka tulee mitä todennäköisimmin pelaamaan vaateralehtipaidassa Torinon olympiakisoissa.

- Kun Joe Thorntonin tasoinen pelaaja tulee tarjolle, jokainen on luonnollisesti kiinnostunut, mutta tällaisia pelaajia ei saada ilmaiseksi.

Vaihtokaupassa siirtynyt saksalainen Marco Sturm pelaa kahdeksatta kauttaan Sharkseissa. Hänen tehonsa kuluvalla kaudella ovat 23 ottelusta 6+10. Sturm on pelannut Saksan riveissä kaksissa olympiakisoissa.

Sharks luopui kaupassa myös yhdestä ykkösvarauksestaan, kun puolustaja Brad Stuart siirtyi Bostoniin. 26-vuotias Stuart on tehnyt 36 maalia ja 117 syöttöpistettä 377 NHL-ottelusta.

Wayne Primeau on pelannut urallaan 520 NHL-ottelua ja tehnyt niisssä tehot 47+89. Tämän kauden kahdeksassa ottelussa on mies saanut aikaiseksi viisi osumaa ja kolme maalisyöttöä.

Bruins voittaa kaupassa myös taloudellisesti, sillä Sturm, Stuart ja Primeau ansaitsevat 1,5 miljoonaa dollaria vähemmän kuin Thornton. Tämä antaa bostonilaisille enemmän pelivaraa vahvistaa joukkuetta tulevaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle