Jiri Marusak Tapparaan

LIIGA / Uutinen
Tappara vahvisti maajoukkuepuolustaja Jiri Marusakin siirtymisen tamperelaisten riveihin. Marusak esiintyy uudessa seurassaan ensimmäisen kerran lauantain ottelussa Oulun Kärppiä vastaan.

Marusak tulee Tampereelle HC Zlinin joukkueesta, joka viime viikolla vuokrasi toisen tähdistään Jaroslav Balastikin HPK:hon. Zlinin pelaajaliikenne kuitenkin loppuu tähän, eikä enempää pelaajia playoff-haaveet menettäneeltä joukkueelta ole Suomeen luvassa.

- Saimme tarjouksia lähes jokaisesta pelaajastamme lainalle loppukaudeksi, mutta lainasimme Balastikin ja Marusakin koska heillä on mahdollisuuksia pelata Tsekin maajoukkueessa, joukkueen manageri Zdenek Venera kertoi.

Marusak on hyökkäävä puolustaja, jolla on taitavat kädet ja osaa tehdä peliä puolustajan paikalta. Tapparan puolustus kaipaa juuri Marusakin tyyppistä pelaaja, koska Jyrki Välivaara on ilmeisesti loppukauden sivussa rannevamman takia. Varsinkin ylivoimalle Marusak on passeli mies ja hän ehtikin viimeistelemään kymmenen maalia Tsekin Extraliigassa kaudella 2001-02.

Marusak pelaa Tapparassa tämän kauden loppuun, jonka jälkeen hän palaa takaisin Zliniin. Marusakilla on ensi kauden kattava sopimus tsekkiläisjoukkueen kanssa.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen oli mielissään, että Marusak valitsi Tapparan, sillä "offensiiviselle, oikealtapuolelta ampuvalle pakille on aina käyttöä".

Tällä kaudella Extraliigassa 185 senttinen ja 88 kiloinen Marusak on ollut joukkueensa toiseksi paras pistemies kerättyään 44 ottelussa tehot 5 + 19 = 24 ja 63 jäähyminuuttia.

Tsekin maajoukkueessa vankka puolustaja on esiintynyt ennen tätä kautta 13 kertaa. Tällä kaudella Marusak oli mukana EuroHockey Tourin ensimmäisessä osaturnauksessa kotimaansa Ceska Pojistova Cupissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle