Jiri Bicek JYPin riveihin joulutaukoon asti

LIIGA / Uutinen
Jääkiekon SM-liigan JYP on tehnyt joulutaukoon kestävän sopimuksen slovakialaishyökkääjä Jiri Bicekin kanssa. Viime kaudella KalPassa kiekkoillut Bicek, 29, hankittiin loukkaantuneen Jani Tuppuraisen tilalle.

KalPasta tälle kaudelle Jyväskylään siirtyneen Jani Tuppuraisen nivusleikkaus sekä siitä aiheutuva pitkä poissaolo teki ison loven JYPin riveihin. Koska Tuppuraiselle oli kaavailtu isoa roolia, päätti JYP hankkia hyökkääjälle korvaavan vaihtoehdon.

Jiri Bicek saapui Kuopioon viime kaudelle kesken liigasesongin. Pelaamisssaan 35 ottelussa Bicek keräsi kovat tehot 13+14=27 ja kuului KalPan parhaimmistoon.

– Seuran ja pelaajan intressit kohtasivat. JYP tarvitsi Tuppuraisen tuuraajaksi hyvän väliaikaisratkaisun, ja lyhyt pesti sopi hyvin myös pelaajalle, JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen kertoi.

Sopimukseen kirjattiin, että Bicek saa siirtyä SM-liigan ulkopuolelle jo ennen sopimuskauden loppua.

Bicek on kiekkoillut NHL:ssä 69 ottelua, ja voittanut Stanley cupin New Jersey Devilsissä vuonna 2003. AHL:ssä hän on tahkonnut 423 ottelua.

– Pelaamme SM-liigassa paljon pelejä peräkkäisinä päivinä. Se vaatii hyökkäykseen ratkaisuvoimaa leveällä rintamalla, JYPin päävalmentaja Risto Dufva perusteli hankintaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle