Jets voittoputkessa, nyt kaatui Flyers

Kautensa takellellen aloittanut Winnipeg Jets on ottanut nyt kolme voittoa perättäin. Tällä kertaa häviävänä osapuolena oli Philadelphia Flyers.

Winnipegissä kohtasivat itäisen konferenssin kärkijoukkue Philadelphia Flyers ja pudotuspelipaikkaa havitteleva Winnipeg Jets. Joukkueiden tämän kauden aiempi kohtaaminen oli varsinainen maali-iloittelu, joka päättyi Winnipegin voittoon maalein 9-8. Edellisen kaltaisia maalikarkeloita ei tällä kertaa nähty, mutta jännitystä riitti lopulta loppuun asti, vaikka alussa toiselta näytti.

Jets pääsi ottelussa jo ratkaisevan tuntuiseen 5-1-johtoon, mutta Philadelphia onnistui kaventamaan 5-4:een. Tasoihin se ei kuitenkaan missään vaiheessa päässyt ja loppulukemat 6-4 lyötiin tyhjään maaliin.

Ensimmäisen erän alku oli Flyersin osalta uninen ja huipentui joukkueen väärästä vaihdosta ottamaan jäähyyn. Jets kiitti ja kuittasi maalin muodossa, kun pelikellosta oli kulunut vajaat viisi minuuttia. Dustin Byfuglien laukoi, Philadelphian maalivahti Sergei Bobrovski torjui, mutta Bryan Little pisti irtokiekon maalin edestä sisään.

Sama mies oli asialla myös pari minuuttia myöhemmin siirtäen seitsemän minuutin pelin jälkeen Jetsin jo 2-0-johtoon. Kun vielä kolme minuuttia myöhemmin lisäsi ylivoimalla Jets-johdon 3-0:een, peli vaikutti ratkenneelta jo ensimmäisen erän puolivälissä.

Yleisön suurta negatiivista huomiota nauttinut puolustaja Chris Pronger piti kuitenkin yllä Flyersin voittotoiveita laukomalla buuauksen saattelemana kiekon siniviivalta maalia kohti. Osuma merkittiin maalin edessä hyvää maskia tehneelle Scott Hartnellille. Ensimmäinen erä Winnipegille 3-1.

Chris Pronger aiheutti yleisössä suuria tunteita.

Erikoistilanteet näyttelivät ottelussa suurta roolia. Toisen erän ensimmäisen maalin pyöräytti näyttävillä Movember-viiksillä koristettu Jetsin Jim Slater joukkueen pelatessa alivoimaa ja päästyä 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Flyers teki voittamisen itselleen vaikeaksi hankkimalla ottelun puolivälissä kaksi yhtäaikaista kahden minuutin rangaistusta,joiden avulla Byfuglien vei Winnipegin jo 5-1-johtoon.

Oman 5-3-ylivoimatilaisuuden Philadelphia sitten sai toisen erän loppupuolella Winnipegin sorruttua vuorostaan jäähyilyyn. Flyers ei jättänyt kavennusmahdollisuutta käyttämättä. Hartnellin illan toinen osuma syntyi aivan maalin edestä, niin sanotusta tuhannen taalan paikasta.

Kolmas erä oli Flyersin erä. Esiin astui pelin kolmas kahden maalin tekijä, Flyers-hyökkääjä Matt Read, joka ensin upotti kiekon lyöntilaukauksella tolppaa kilautellen ohi Jetsin maalia vartioineen Ondrej Pavelecin ja kymmenen minuuttia myöhemmin sijoitti tarkan laukauksen verkon perukoille.

Jetsillä oli enää 5-4-johto. Hyvästä loppukiristä huolimatta Flyersin potku ei riittänyt tasoitukseen asti ja Nik Antropov lopetti pyristelyt lyömällä tyhjiin Jetsille loppulukemat 6-4.

Kanadalaisjoukkueet tylyjä isäntiä

Jos oli Winnipegin ja Philadelphian ottelussa jännitystä voittajasta, sitä ei ollut muissa Kanadassa pelatuissa peleissä. Muut isännät tarjoilivat vierailijoilleen kylmää kyytiä. Montreal katkaisi Rangersin seitsemän ottelun voittoputken voittamalla joukkueen kotonaan 4-0. Montrealin Petteri Nokelainen ei päässyt tehopisteiden makuun.

Torontossa kyyti oli tuloksen valossa vielä kylmempää. Joffrey Lupu keräsi maalin ja kolme syöttöpistettä ja Jonas Gustavsson 40 torjuntaa, kun Washington kaatui murskalukemin 7-1.

Edmontonissa maalieroa ja pisteitä pistettiin paremmiksi. Taylor Hall iski hattutempun ja tulokas Ryan Nugent-Hopkins saalisti viisi syöttöpistettä Chicagon kaatuessa maalein 9-2.

Koivun maalit siivittivät Wildin liigan kärkeen

Mikko Koivu tehtaili joukkueensa molemmat maalit. Ensimmäinen syntyi alivoimalla, kun Koivu kävi vastustajan maalin takana katkaisemassa syötön, riisti kiekon ja upotti sisään Minnesotan 1-1-tasoituksen. Koivun Wildille värkkäämä 2-2-tasoitusmaali oli ylivoimamaali ja se syntyi, kun peliaikaa oli jäljellä enää 1:38.

Peli meni jatkoajalle, joka ei tuonut ratkaisua, joten jouduttiin voittomaalikilpailuun. Siinäkin Koivu onnistui maalinteossa. Wildin voitto oli joukkueen neljäs perättäinen ja nosti sen paitsi läntisen konferenssin myös koko liigan kärkijoukkueeksi.