Jets hermoili avauksessaan

15 vuoden tauon kiekkokartalle palannut Winnipeg Jets aloitti kautensa Suomen aikaa sunnuntai-maanantai välisenä yönä, kun se kohtasi odotetussa avauksessa Montreal Canadiensin. Habs ei juuri vieraskoreutta tuntenut, vaan iski tehokkaasti hermoilleen kotijoukkueen virheistä ja nappasi lopulta molemmat pisteet selvin lukemin 5-1 (1-0, 1-0, 3-1).

Hyvätunnelmaisen ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Yannick Weber iski kauden avausmaalinsa komealla vedolla ylivoiman aikana ja katkaisi Jetsin muutama minuuttia aiemmin alkaneen kirin alkuunsa. Illan sankareihin kuulut sveitsiläinen käytti vierailijoiden puolustuspään poissaolot hyväkseen ja kiitti vastuusta pelaten erittäin kypsästi omassa päässä ja saalistaen maalin lisäksi syöttöpisteen joukkueen toiseen maaliin.

Tomas Plekanec oli joukkueensa parhaimmistoa Jets-voitossa.

Ottelu sai odotetun alun, kun läpi ottelun hurranneen kotiyleisönsä edessä esiintynyt Jets painoi pelin Canadiensin päätyyn. Jo kolmannella peliminuutilla kotijoukkueen hurmos pysähtyi kuitenkin kuin seinään, kun ruotsalaispuolustaja Johnny Oduyalle sattui kammottava harhasyöttö omalla puolustusalueella.
Vierailijoiden Michael Cammalleri käytti tilanteen hyödyksi ja iski ottelun avausmaalin komealla rannalaukauksella.

Maalin jälkeen peli tasoittui, ja erä mentiinkin melko tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden hakiessa vielä kuvioitaan. Erän loppuhetkillä kotijoukkue pääsi kokeilemaan vielä kahden miehen ylivoimalla, mutta tuloksettomasti. Jetsin ylivoima oli ponnettoman oloista ja Habs pelasi mallikasta alivoimaa Carey Pricen toimiessa viimeisenä lukkona maalinsuulla.

Toiseen erään siirryttäessä kotijoukkue hallitsi peliä hienokseltaan, mutta aivan huippupaikoille sekään ei onnistunut itseään järjestämään. Kanadalaisten paras paikka siunaantui hyvällä liikkeellä olleelle Blake Wheelerille, joka polki alivoimalla heittämällä ohi vierailijoiden ohi, muttei hänkään saanut kiekkoa ohi Pricen.

Illan epäonnisen soturin kyseenalainen palkinto menee Oduyalle, jonka hermoilu maksoi myös toisen erän ainoan maalin. Juuri täysilukuiseksi päässeen Habsin Tomas Plekanec riisti kiekon ruotsalaispuolustajalta ja täräytti joukkueen kahden maalin johdossa päätöserään.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue sai kuin saikin vihdoin kaivatun avausmaalin. Nikolai Antropov iski tahdolla ja voimalla maalin edustalta hakaten kiekon väkisin ohi 30 kertaa ottelussa torjuneen Pricen. Maali sytytti kotiyleisön ja pelin intensiteetti nousi hetkessä uudelle tasolle. Vain muutama minuutti myöhemmin Dustin Byfuglienin kyseenalaisen jäähyn aikana syntynyt Weberin maali oli kuitenkin illan ratkaisu, eikä kotijoukkue pystynyt aloittamaan enää uutta kiriä.

Erän puolivälissä Travis Moen kaunisteli vielä lukuja röyhkeällä nousullaan Jets-puolustuksen läpi. Illan viimeisen ja komeimman maalin iski Max Pacioretty, jonka komea ja tarkka rannelaukaus löysi tiensä tolppien kautta maaliin. Näin ollen Canadiens saalisti kauden avausvoittonsa lopulta selvin 5-1 lukemin.

Oilers kotivoittoon

Yön toisessa kohtaamisessa Edmonton Oilers avasi kautensa voitokkaasti kotona kaatamalla Pittsburgh Penquinsin lopulta rangaistuslaukauksien jälkeen luvuin 2-1(0-1,0-0,1-0).
Kahdella voitolla kautensa aloittanut Penguins tuli otteluun vauhdilla, ja jo kolmannella minuutilla Kris Letang vei vierailijat johtoon ylivoimakudillaan.

Pitkään näytti yhden maalin riittävän vierailijoille kauden kolmanteen voittoon. Alle 5 minuuttia ennnen pelin loppua viime kesän ykkösvaraus Ryan Nugenth-Hopkins täräytti uransa avausmaalin. Kiekko pomppi pitkään vierailoiden maalilla, eikä Pittsburghin maalilla torjunut hyvän pelannut Brent Johnson voinut tilanteessa mitään.

Rangaistuslaukauksissa joukkueen sankari oli Ales Hemsky, joka iski ratkaisevan osuman.

Suomalaisista Lennart Petrell ei mahtunut kotijoukkueen kokoonpanoon.