TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Jesse Uronen KooKoo-hyökkäykseen

MESTIS / Uutinen
KooKoo vahvisti joukkuettaan kahdella pelaajalla. Hyökkäykseen liittyy uutena miehenä viime kauden Jukureissa kiekkoillut Jesse Uronen. Puolustajista Mikko Tarkiainen on puolestaan solminut jatkosopimuksen kasvattiseuransa kanssa.

Uronen, 22, oli viime kaudella Jukureiden paras maalintekijä kuudellatoista osumallaan. Laitahyökkääjä jakoi lisäksi runkosarjassa 11 maalisyöttöä ja täydensi tehotilastoaan kevään loukkaantumisharmeista huolimatta vielä kahdella playoff-maalillakin. Läpimurtokautensa jälkeen Uronen kävi antamassa näyttöjä myös Ilvekselle, mutta päätyi lopulta hyvillä mielin Kouvolaan.

– KooKoo oli todella hyvä vaihtoehto minulle, Mestiksestä varmasti paras. Meillä on potentiaalinen jengi jolla voimme pärjätä hyvin. Haluan auttaa jengiä parhaani mukaan ja meillä voi olla mahdollisuudet vaikka voittaa koko sarja, hyökkääjä uskoo.

Jokeritaustainen Uronen on pelannut aiemmin Mestistä myös Kiekko-Vantaan riveissä. Hänellä on tilillään myös kymmenen liigaottelua narripaidoista. Juniorisarjoissakin kovana maalitykkinä kunnostautuneesta laiturista odotellaan kovaa vahvistusta KooKoo-hyökkäykseen.

– Jessen potentiaalin tietävät varmasti kaikki, jotka jääkiekkoa seuraavat. Sopivassa roolissa hän kykenee olemaan Mestiksen kovimpia maalintekijöitä, mutta on myös hyvä muilla pelin osa-alueilla. Uronen oli päävalmentaja Vladimir Kolekin toivelistalla korkealla, joten on syytä olla äärimmäisen tyytyväinen että saimme näin kovan ja lupaavan pelimiehen ensi kaudeksi mustaoranssiin pelipaitaan. Uskomme, että Jessellä on edessään läpimurtokausi, KooKoon pelaajakoordinaattori Jukka Suutari sanoo.

Jatkosopimuksen sorvannut Tarkiainen, 26, valmistautuu puolestaan jo neljänteen Mestis-kauteensa KooKoossa. Monipuolisen pakin Mestis-ura on tosin ollut tähän mennessä varsin rikkonainen: kolmen kauden aikana tilastoihin on merkitty vain reilut 80 ottelua.

Viime kausikin oli kakkosdivarin kautta Mestikseen ponnahtaneelle Tarkiaiselle vaikea: 32 runkosarjapelistä tilastoihin kirjattiin vain tehot 1+3. Tarkiainen suuntaakin kohti tulevaa kautta nöyränä, mutta nälkäisenä.

– Jengin tilanne näyttää todella hyvältä! Viime kaudella oli jo saumat mennä pitkälle ja uskon että tulevalla kaudella meillä on mahdollisuudet mihin vaan. Tilanne pakistossa on mielenkiintoinen ja tarjoaa kovan haasteen, peliaika pitää ansaita eikä auta yhtään löysäillä, Tarkiainen tietää.

KooKoolla on kasassa ensi kaudeksi jo 23 pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle