TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Jesse Uronen HeKin vahvuuteen

MESTIS / Uutinen
Laitahyökkääjä Jesse Uronen on tehnyt Heinolan Kiekon kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Uronen siirtyy HeKiin Kouvolan KooKoosta. Try-outilla olleet Tommi Koskela, Marko Kiiskinen, ja ruotsalainen Martin Ekström, onnistuivat lunastamaan pelipaikan joukkueesta.

Pelaajaliikenne Kouvolasta Heinolan suuntaan käy kuumana. Jesse Urosen lisäksi oli aiemmin tällä viikolla KooKoosta HeKiin siirtynyt puolustaja Kaj Lindström ja puolustaja Mikko Heiskanen jo varhaisemmassa vaiheessa.

Uronen teki harppauksen Mestikseen Jokereiden A-junioreista. Mestiksessä Uronen on edustanut K-Vantaata, Jukureita, ja KooKoota. Pisteiden valossa viime kausi oli miehen paras. 38 runkosarjan ottelussa kertyi tehot 14+15 ja hän oli joukkueensa tehokkain pistemies pudotuspeleissä keräämällä 3+2 tehopistettä.

– Urosen Jesse tulee olemaan tärkeä pelaaja joukkueessa. Hän pelaa meillä jo ensi viikolla, HeKi-valmentaja Janne Sinkkonen kertoo.

23-vuotias Uronen tunnetaan hyvänä maalintekijänä, joka on onnistunut iskemään hyviä tehoja Jukureiden ja KooKoon tähtipelaajien takana. Maalinteon kanssa viime kaudella tuskailleessa heinolalaisjoukkueessa vastuuta on paljon tarjolla ja häneltä odotetaan apuja nimenomaan maalintekoon.

Try-out-hyökkääjistä Tommi Koskela, 22, ja seuran oma A-juniori Marko Kiiskinen, 20, sekä ruotsalaispelaaja Martin Ekström, 20, ansaitsivat näytöillään paikan joukkueesta. Kiiskinen on seuralle eräänlainen projektipelaaja. Hän harjoittelee joukkueen kanssa ja armeijavelvoitteensa jälkeen hänestä on tarkoitus leipoa täysiverinen Mestis-peluri.

– Koskela on vakuuttanut hyvällä työmoraalillaan. Hän on monikäyttöinen pelaaja ja pystyy pyörittämään muun muassa ylivoimapeliä. Ekströmin kanssa löydettiin taloudellinen ratkaisu kuinka hänet saatiin tänne kehittymään. Kiiskinen on harjoitusvahvuudessamme ja armeijan jälkeen työ hänen kanssaan jatkuu, Sinkkonen selostaa.

HeKi hakee vielä vahvistuksia hyökkäyksensä kärkeen mahdollisuuksien mukaan. Yhteistyösopimus Pelicansin kanssa saattaa tuoda vielä täydennystä joukkueeseen.

Sen sijaan edelliset kaksi kautta heinolalaisten parhaisiin maalintekijöihin kuulunut Esa Kivistö on siirtynyt HC Keski-Uusimaan riveihin. Mestistä myös Kiekko-Vantaassa pelannut laitahyökkääjä iski molemmilla HeKi-kausillaan kiekon 13 kertaa reppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle