Jeremy Roenickin vuoro lopettaa uransa

NHL / Uutinen
Kesän aikana moni veteraanipelaaja on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa. Nyt vuorossa on yksi NHL:n värikkäimmistä pelaajista Jeremy Roenick.

Yhdysvaltalaissyntyisistä jääkiekkoilijoista puhuttaessa Jeremy Roenickin nimi nousee välittömästi esille. 1216 (517+703) tehopistettä runkosarjassa ja 122 (53+69) pistettä pudotuspeleissä kertovat tarvittavan hyökkääjän tehokkuudesta kaukalossa. Pitkällä urallaan Roenick pelasi yhteensä 1363 runkosarjaottelua ja 154 pudotuspeliä.

Kenties uransa parhaat vuodet Roenick tahkosi ammattilaisuransa alkuaikoina Chicago Blackhawksin paidassa. Kahdeksan Chicago-kautensa aikana keskushyökkääjä ylitti kolme kertaa 100 tehopisteen rajan ja teki neljästi yli 40 maalia.

Chicagon vuosien jälkeen Roenick pelasi viisi kautta Phoenix Coyotesin joukkueessa, jonka jälkeen matka jatkui Philadelphiaan, Los Angelesiin, takaisin Phoenixiin ja uran viimeisiksi vuosiksi vielä San Joseen.

Pitkällä urallaan Roenick ei koskaan onnistunut voittamaan Stanley Cupia. Lähimmäksi hyökkääjä pääsi kaudella 1991-92 Chicagon paidassa, kun joukkue eteni aina finaaleihin saakka, mutta Pittsburgh Penguins oli kapteeninsa Mario Lemieux'n johdolla parempi.

Roenick oli kentällä värikäs pelaaja, joka ei kaihtanut kontakteja. Myös kenttien ulkopuolella suulas yhdysvaltalainen uskalsi laukoa varsin kärkkäitä kommentteja asiasta kuin asiasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle