TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Jere Lehtinen ripustaa hokkarit naulaan

NHL / Uutinen
Yksi komeimmista suomalaispelaajien NHL-urista tuli päätökseensä, kun Jere Lehtinen päätti lopettaa aktiiviuransa. Viime kausina monista vammoista kärsinyt laitahyökkääjä saavutti uransa aikana yhden Stanley Cupin sekä maailmanmestaruuden. Hänet valittiin kolmesti NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.

Dallas Starsia koko NHL-uransa ajan edustanut Jere Lehtinen mietti syksyn ajan uransa jatkumista. Lukuisista vammoista viime vuosina kärsinyt mies tuli lopulta siihen tulokseen, että pelit ovat hänen osaltaan ohi.

– Ensinnäkin haluan kiittää Joe Nieuwendykia ja Starsia, koska he antoivat minulle aikaa tehdä tämän päätöksen. He kunnioittivat sitä, että halusin olla 100 prosenttisen varma, Lehtinen kertoo Starsin verkkosivuilla.


Jere Lehtinen pelasi koko NHL-uransa Dallas Starsin riveissä.

– On kovaa tehdä päätös, koska olen pelannut koko elämäni ajan, ja nyt pitää lopettaa. Keskityin kaikkiin niihin hienoihin hetkiin viimeisen 15 vuoden aikana, ja ymmärsin olleeni todella onnekas, kun olin saanut pelata koko ajan samassa organisaatiossa. Ne muistot eivät unohdu koskaan ja olen ylpeä, että sain lopettaa siellä, missä aloitinkin.

Espoosta maailmalle ponnistanut Lehtinen lähti NHL:ään Suomen kevään 1995 MM-kultajuhlien jälkeen. Mies suuntasi Dallasiin, jossa hän viihtyi lopulta koko NHL-uransa ajan.

Lehtinen edusti Starsia kaikkiaan 875 runkosarjaottelussa. Loistavana kahden suunnan pelaajana tunnettu laituri kirjautti uransa tehopisteiksi lukemat 243+271=514. Lehtisen NHL-uran kohokohta oli kaudella 1998–1999, kun Stars voitti Stanley Cupin. Lehtinen voitti myös kolme kertaa liigan parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Frank J. Selke -trophyn kausilla 1997–1998, 1998–1999 ja 2002–2003. NHL-historiassa on Lehtisen lisäksi vain kolme muuta pelaajaa, jotka ovat kyenneet samaan saavutukseen. Hänet valittiin myös NHL:n tähdistöotteluun vuosina 1998 ja 2002.

37-vuotias Lehtinen oli myös usein Suomen maajoukkueen edustustehtävissä. MM-kullan lisäksi hän saavutti kolme MM-hopeaa sekä olympialaisissa yhden hopean ja kolme pronssia. SM-liigassa laituri juhli mestaruutta TPS:n riveissä keväällä 1995. Lehtinen on ainoa suomalaiskiekkoilija, joka on voittanut urallaan sekä Stanley Cupin että maailmanmestaruuden.

» Lähetä palautetta toimitukselle