Jere Lehtinen pelipäällä, Chimera upotti Wildin

Yön NHL-kierroksella käytiin neljä ottelua. Dallasissa Jere Lehtinen latoi kiekon kahdesti Calgaryn verkkoon, kun Stars nappasi 4-1-voiton.

Lehtisen ensimmäinen osuma syntyi jo kahden pelatun minuutin jälkeen. Syöttöpisteen maaliin saivat Starsin toinen suomalaishyökkääjä Niko Kapanen sekä puolustaja Philippe Boucher. Jälkimmäisen maaleistaan Lehtinen puolestaan teki aivan ottelun loppuhetkillä tyhjään verkkoon.

Dallasin illan toinen tähti oli maalivahti Marty Turco, joka torjui 28 laukausta jääden ainoastaan reilun neljän ja puolen minuutin päähän kauden kuudennesta nollapelistään.

Toni Lydman pelasi Calgaryn paidassa hulppeat 30 minuuttia ja 7 sekuntia. Tuossa ajassa Lydmanin tehosaldo ehti pudota yhden pykälän pakkasen puolelle.

Calgaryn puolustaja Petr Buzek sai avauserän puolivälissä kiekon kasvoihinsa ja tarvitsi apua selvitäkseen pois jäältä. Buzekin vamman laatu tutkitaan torstaina.

Anaheim niukasti Senatorsia parempi

Anaheimin ankkalauma onnistui puristamaan voiton Ottawasta varsinaisen peliajan viime minuuteilla. Ottelun loppulukemat 3-2 sinetöi Steve Rucchin ajassa 54.38. Ducksin joukkueesta kunnostautui totuttuun tapaan Paul Kariya, joka keräsi tehot 1+1. Lisäksi Petr Sykora nappasi syöttöpisteen kahteen osumaan.

Anaheim oli saanut sairastuvalta otteluun takaisin Mike Leclercin sekä Andy McDonaldin. Sivussa ovat vielä aivotärähdystä poteva kovanaama Kevin Sawyer sekä polvivammainen Dan Bylsma.

Senatorsilta sivussa olivat flunssainen Wade Redden sekä nivusensa kanssa taisteleva Curtis Leschyshyn.

Oilersille selvä voitto

Minnesota Wild joutui lähtemään illan otteluun Edmontonissa ilman ykkösvahti Dwayne Rolosonia. Rolosonin paikan tolppien välissä peri Dieter Kochan, joka joutui päästämään viisi kiekkoa maaliin. Oilers voitti maalein 5-1.

Isäntien ykkösnimi oli Jason Chimera, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden. Lisäksi Dan Cleary keräsi tehoja maalin ja syötön verran sekä Steve Staios kaksi syöttöpinnaa.

Tommy Salo oli maalillaan ratkaisevassa roolissa. Kumpikin joukkue laukoi lähes yhtä monta kertaa, mutta Salo suoriutui hommastaan Kochania selvästi paremmin torjuen yhtä vaille kaikki Wildin 29 laukauksesta.

Janne Niinimaa sai pelaamiensa 21 minuutin aikana tililleen yhden syöttöpisteen. Wildin Antti Laaksonen uurasti 12 minuuttia ja oli kentällä yhden takaiskumaalin ajan.

Canesin syöksykierre jatkui

Pelillisiin vaikeuksiin ajatunut Carolina Hurricans kärsi jälleen tappion. Tällä kertaa voittavana osapuolena oli Toronto Maple Leafs, joka samalla korjasi kierroksen ainoan vierasvoiton osumin 2-3.

Leafsin tehomiehenä hääri Alexander Mogilny, joka oli mukana joukkueensa jokaisessa osumassa. Mogilny syötti Mats Sundinin kaksi ensimmäistä Leafs-maalia ja teki itse voittomaaliksi jääneen 1-3 -osuman.

Ottelun suomalaispelaajista Jyrki Lumme antoi syötön Mogilnyn maaliin. Lumme pelasi ottelussa 24 minuuttia. Aki Bergille minuutteja kertyi 12, eikä tilastoihin tullut merkintöjä.

Carolinan Sami Kapanen kiekkoili 18 minuuttia ja oli jäällä yhden takaiskumaalin aikana.