Jere Karalahti siirtyy Kärppiin

LIIGA / Uutinen
Loppukesästä potkut Helsingin IFK:sta saanut puolustaja Jere Karalahti kiekkoilee alkavalla kaudella Oulun Kärpissä. Karalahti ja Kärpät solmivat maanantaina vuoden mittaisen sopimuksen.
lisää

Uusi nousu Oulusta?
[lue lisää]Väriä pohjoiseen
[lue lisää]

Karalahti on Suomessa pelatessaan kiekkoillut tätä ennen ainoastaan HIFK:n
riveissä. Puolustaja kävi kokeilemassa siipiensä kantavuutta myös Pohjois-Amerikassa, mutta siellä ura ei saanut kunnolla nostetta alleen. Kunnossa ollessaan hän on kuulunut myös maajoukkueen vakiokalustoon.

Helsinkiläispuolustaja on kärsinyt viime aikoina moninaisista ongelmista ja hän on aiheuttanut porua muun muassa jäämällä pois joukkueen harjoituksista ja pronssiottelusta. Lopulta nämä syyt johtivat potkuihin helsinkiläisseurasta.

Karalahden sopimuksessa on tiukat pykälät, joiden mukaan miehen tulee toimia. Se sisältää muun muassa vaatimukset päihteettömyydestä ja jatkuvasta testauksesta. Karalahdella on kova halu ottaa urallaan ryhtiliike.

- Valitsin Kärpät urheilullisista syistä, sillä Kärppiä kovempaa haastetta ei Suomesta löydy. Sain kovempia tarjouksia ulkomailta ja useammalta kotimaan seurailta, mutta olin valmis tinkimään merkittävästi omasta palkastani päästäkseni Kärppiin, Karalahti toteaa.

- Minulla on takana pari rikkonaista kautta, ja haluan tulla jälleen takaisin kartalle. Nyt pannaan kaikki miehen kohdalla uusiksi, aina ruokavaliosta treeniohjelmaan ja toteutetaan suunnitelmaa, jonka myötä tämä mies pääsee taas toteuttamaan itseään kaukalossa, puolustaja pohtii.

- Kärppien kanssa tekemäni sopimuksen myötä olen sitoutunut mukaan NHL:n viralliseen päihteettömyysohjelmaan ja siihen liittyvään jatkuvaan testaukseen, Karalahti sanoo.

Kärpille Karalahden sitoutuminen päihdeohjelmaan oli yksi sopimuksen edellytyksistä. Kärppien hallitus pohti miehen palkkaamista hartaasti.

- Jere oli itse valmis tinkimään eduistaan päästäkseen urheilulliseen seuraan, Kärppien hallituksen puheenjohtaja Seppo Arponen kertoo.

- Hallituksessa oli esillä hyvinkin kriittisiä näkemyksiä, mutta viesti, jonka pelaaja itse antoi ja hankkimamme tieto vakuuttivat meidät siitä, että uskomme Karalahden haluavan muutosta. Seuran arvojen mukaista on, että vilpittömästi muutosta haluavalle kaverille annetaan mahdollisuus. Emme missään tapauksessa hyväksy entisen Karalahden käytöstä, mutta uskomme, että meillä on käytettävissä toisenlainen Jere Karalahti. Jos toisin käy, sopimus on kerrasta poikki, Arponen jatkaa.

Oululaisten valmennusjohdolle Karalahti tuo lisää vaihtoehtoja ja on toivottu lisä puolustukseen.

- Jere tuo lisää johtajuutta joukkueeseen ja hänen kauttaan saamme joukkueeseen myös lisää kiekollista taitoa, erikoistilannevoimaa ja fyysisyyttä. Mikko Lehtosen ja Jere Karalahden myötä pakistoon on saatu mukaan niitä puuttuvia palasia, joita olemme odotelleet, Kari Jalonen iloitsee.

» Lähetä palautetta toimitukselle