Jenkkihyökkääjä Ryan Lasch Pelicansiin

LIIGA / Uutinen
Elitserienissä vahvan kauden pelannut Ryan Lasch on Pelicansin uusi ulkomaalaisvahvistus. Lahtelaisten hyökkäysmiehistöä täydentävät myös JYPistä saapuva Pekka Jormakka ja jatkosopimuksen tehnyt Marko Pöyhönen.

Yhdysvaltalainen Ryan Lasch, 24, oli viime kaudella ruotsalaisseura Södertäljen toiseksi paras pistemies. Hän saalisti 55 runkosarjaottelussa 12+18=30 pistettä ja karsintasarjan 10 ottelussa 4+5=9 pistettä, mutta kausi päättyi pettymykseen ja joukkueen putoamiseen Elitserienistä.

Pienikokoinen (173cm / 79kg) Lasch ponnisti Elitserieniin USA:n yliopistosarjojen kautta. Pelicansissa häntä odottaa yksi ennestään tuttu mies, joukkuetoverina Södertäljessä pelannut Markus Seikola.

Laschin Pelicans-sopimus on yksivuotinen.

– Saimme mitä halusimme. Lasch on vikkelä ja taitava. Hänellä on erinomainen pelikäsitys ja uskon hänestä olevan meille paljon iloa, Pelicans-luotsi Kai Suikkanen luonnehtii.

Lasch saattaa tuoda Suomeen mielenkiintoa myös kaukalon ulkopuolelta, sillä hän on aktiivinen kirjoittaja yhteisöpalvelu Twitterissä. Hänen Twitter-tilinsä löytyy tämän linkin takaa.

Pekka Jormakka siirtyy Lahteen kahden vuoden sopimuksella, johon sisältyy tryout-pykälä. Hän on Jyväskylässä kiekkoilevan veljeskolmikon nuorin lenkki, sillä isoveljet Tuomo ja Kaarlo ovat myös edustaneet JYPiä ja D Teamia liiga- ja Mestis-tasolla.

Jormakka, 20, on pelannut SM-liigaa yhteensä 28 ottelua tehoin 2+5=7 ja Mestistä 77 saalistaen 38+21=59 pistettä.

Vanhoista lahtelaiskasvoista Pelicans-paidassa jatkaa hyökkääjä Marko Pöyhönen. Hänen sopimuksensa on yksivuotinen.


Pekka Jormakka on häärinyt Mestiksessä tehokkaana ja kerännyt hieman liigakokemustakin.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

» Lähetä palautetta toimitukselle