JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Jatkosopimuksia KooKoo-pakeille

MESTIS / Uutinen
Viime kausien runkopuolustajat Jani Haapalainen ja Jussi Onnela jatkavat Kouvolassa. KooKoo solmi sopimuksen myös junioreissaan tehokkaasti pelanneen Jesse Lustbergin kanssa.

21-vuotias Haapalainen on jo varsin kokenut Mestis-peluri, sillä nuorukainen nousi edustusjoukkueeseen jo 18-vuotiaana ja on pelannut yhteensä neljän kauden aikana lähes sataviisikymmentä ottelua KooKoon paidassa. Eniten vastuuta kertyi viime kaudella, sillä Haapalainen puolusti koko syyskauden joukkueen ykköskentässä.

Peruspakiksi luonnehdittu Haapalainen saalisti viime kauden 38 ottelustaan kaksi syöttöpistettä. Kauden aikana puolustajalle kertyi kokemusta myös kansainvälisistä peleistä, sillä hän puolusti sekä Mestis-nuorten maajoukkueen että opiskelijoiden universiadijoukkueen riveissä.

Onnelalle, 22, tuleva kausi on neljäs KooKoossa. Titaanikasvatin ura on polkenut loukkaantumisten johdosta paikoillaan vahvan tulokaskauden jälkeen. Polvi- ja käsivaivat pitivät Onnelan sekä viime että toissa kaudella rutkasti katsomon puolella, eikä puolustajalle kertynyt runkosarjaotteluja kahdesta kaudesta kuin 35 kappaletta. Raamikas Onnela on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan tarvittaessa jopa keskushyökkääjänä.

Helmikuussa 19 vuotta täyttäneellä Lustbergilla sen sijaan ei ole vielä juurikaan kokemusta Mestis-peleistä, sillä jo viime kaudella edustusjoukkueen harjoitusryhmässä mukana ollut puolustaja sai tililleen vain kauden avausottelun. Muutama kausi sitten Bluesissa käväissyt Lustberg oli kuitenkin kovassa vedossa kasvattiseuransa junioripeleissä. Kiekolliseksi puolustajaksi profiloitunut nuorukainen keräsi 40 A-nuorten pelistään hurjat yhteistehot 15+30.

- Pari kovan luokan puolustajaa tarvitaan vielä mukaan. Eli nyt puhutaan ykköskentän puolustajista. Tarjouksia on sisällä, pelaajaneuvotteluita hoitava KooKoon ex-pakki Mikko Outinen kertoilee perjantain Kouvolan Sanomissa.

Neljän sopimuspuolustajan sekä junioreiden lisäksi KooKoon harjoitusringissä on puolustajista mukana myös kaksi viime kautta kakkosdivaria Kuusankosken Puhdissa pelannut Mikko Tarkiainen. 23-vuotias puolustaja on KooKoon kasvatti ja oli joukkueen ringissä jo vuosituhannen alussa. Kaudella 2000-01 Tarkiainen sai tililleen yhden Mestis-ottelun ja on pelannut urallaan myös Suomi-sarjaa AaKoossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle